CHP MARDİN İL GENÇLİK KOLLARI ÇİFTÇİ ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

CHP Mardin İİ Gençlik Kolları, Mardin ili genelinde Çiftçi ziyaretlerine başladı.

2.07.2022 17:49:00 0
CHP MARDİN İL GENÇLİK KOLLARI ÇİFTÇİ ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

  CHP Mardin İİ Gençlik Kolları, Mardin ili genelinde Çiftçi ziyaretlerine başladı. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Mikail SÜER,İl Yöneticileri ile birlikte Mardin Kızıltepe İlçesine bağlı Akçapınar(Erban),Düğürk(Dûgirkê)ve Yalınkılıç(Hanıkasılo)köylerini ziyarette bulundu.

 

Ziyaret ettikleri köylerde ,köy halkının ve çiftçilerin sorunlarını dinleyen CHP İl Gençlik Kolları üyesi Heyete ,TEDAŞ ile ilgili sorunlarını aktaran Çiftçiler, bölgedeki TEDAŞ’ elektrik kurumunun çiftçilere haksız yere kestiği  Fahiş elektrik faturaları altında ezildiklerini belirterek,sorunlarının çözümü için  gitmediği yer çalmadıkları kapı başvurmadıkları makam kalmadığını ifade ettiler.

 

TEDAŞ’ın Haksız yere kestikleri faturalardan ötürü icralık olduklarını ve haksızlık karşısında ,hak aramak yolunda büyük çaba harcadıklarını belirten Çiftçiler  elektriklerini kestikleri için mahsüllerini Sulayamadıkları gibi göz yaşları içinde mahsüllerinin gözlerinin önünde ziyan olduklarını dile getirdiler.

 

CHP  Mardin İl Gençlik Kolları Başkanıı Mikail Süer yaptığı açıklamada;'' ,Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi İktidarında çiftçilerimize yönelik olan vaadlerini Genel Başkanımızın Daha önce söz verdiği gibi Çiftçilere ücretsiz elektrik, ÖTV ve KDV'siz mazot verileceğini ve çiftçilerin kredi faizlerinin silineceğini ve  Çiftçinin zarar etmesinin Türkiye'nin zarar etmesi anlamına gelmektedir.   Köy Halkının ve Çiftçilerimizin Mardin İl Gençlik Kollarına ve Partimize Karşı göstermiş oldukları  yakın ilgi ve alakalarından  ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz.''Dedi

 

CHP Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Mikail Süer;''Mardin İl  Gençlik Kolları olarak şehrimize bağlı köylerimizi teker teker ziyaret ediyor, köylerimizdeki gençlerimizle ve Çiftçilerimiz ile kısacası Halkımız ile buluşuyoruz. Köylerimizdeki gençlerimiz ve ziyaret ettiğimiz Çiftçilerimiz ülkemiz için üreterek hayatlarını kazanmaya çalışıyorlar. Hepsi girdi maliyetlerinin yüksekliğinden, her gün gelen zamlardan ve ürünlerinden kazanmaları gereken gelirin düşüklüğünden şikayetçi. Buna bağlı olarak gelişen işsizlik, köylerimizdeki arkadaşlarımızı büyük şehirlere göç etmeye zorluyor.  üreten çiftçi küstürülüyor. Tüm bunları değiştirmek için yola çıktık. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında emek, hak ettiği değere ulaşacak. Türkiye yeniden kendi kendine yetebilen, özgür ve emeğin yüceliği ışığında ilerleyen bir ülke olacak. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Üreten” köylü Milletin Efendisidir. Mücadelemize omuz vermek için tüm gençlerimizi partimize üye olmaya bekliyoruz” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19