CHP GENÇLİĞİ HESAP SORMAYA HAZIRLANIYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı hazırladığı ekonomi raporu ile AKP`nin dış politikalarını dar ve mezhepçi bularak, komşularla yaşanan sorunlar nedeni ile ülkenin borç ve işsizlik bataklığına sürüklendiğini kaydetti.

Siyaset 2.07.2014 11:59:01 0
CHP GENÇLİĞİ HESAP SORMAYA HAZIRLANIYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı hazırladığı ekonomi raporu ile AKP`nin dış politikalarını dar ve mezhepçi bularak, komşularla yaşanan  sorunlar nedeni ile ülkenin borç ve işsizlik bataklığına sürüklendiğini kaydetti.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız  AKP İktidar hükumetinin derhal Ortadoğu’da dar, mezhepçi dış politika anlayışını terk etmeli olduğunu ifade ederek, CHP gençliği hazırladıkları rapor ile tek tek yurttaşlara geçmişten 5 sene öncesine borçlu olduğunu anlatacak ve yokluğun, terör örgütlerine kapıda ki tehlikesine dikkat çekecek. Yıldız açıklamasında suni gündemler yaratan iktidarın IŞID terör örgütü ve dış politikalardan ülkemizin uğradığı zararın üzerinin örtüldüğünü ifade ederek Türkiye’yi örgütlemek ve diktatörden hesap sormak, Gezi’de olduğu gibi yine en çok bu ülkenin gençliğine yakışacaktır" dedi.

Başkan Yıldız açıklamasında şunları kaydetti ;

"Hükümetin Ortadoğu’da ülkemizi içine soktuğu bataklığın faturasını yine yoksul halkımız ödemektedir. Dış politikada dar, mezhepçi dış anlayışı ülkemizin kuruluş felsefesine aykırı olup halklara hiçbir şey kazandırmayacaktır. Yapılan yanlış politikaların halkımıza maliyeti % 9’ları aşan bir hayat pahalılığı, cari açığa 8-8,5 milyar dolarlık ilave yük ve başta Güneydoğu olmak üzere pek çok ilimizde daha yüksek işsizlik olmuştur. Komşularla sıfır sorun” denerek yola çıkılmış, “sorunsuz sıfır komşu” noktasına gelinmiştir. Her yeni doğan çocuğun daha da borçlu doğduğu ülkemizde gençlerin sorunları da günden güne artmaktadır. Yine ülkemizde gençler henüz birçok temel ihtiyaçlarını(eğitim, sağlık, barınma, istihdam) dahi sağlayamazken hükümetin yanlış politikalarının bedelini ödeyen yine bu halkın genç evlatları olmaktadır. Yanlış politikalar sonucu heba edilen 9 Milyar dolarla gençlerin birçok temel ihtiyacının karşılanabileceği gerçeği ortadadır. Milli servetin heba edilmediği bir Türkiye’yi örgütlemek ve diktatörden hesap sormak, Gezi’de olduğu gibi yine en çok bu ülkenin gençliğine yakışacaktır"

Milyonlarca yurttaşa tek tek verilecek olan o rapor ;

AKP Hükümetinin dış politikadaki hataları Türkiye için ciddi bir risk unsuru haline

gelmiştir. “Komşularla sıfır sorun” denerek yola çıkılmış, “sorunsuz sıfır komşu” noktasına

gelinmiştir. Yakın bölgemizde sorunlu olmadığımız tek komşu kalmamıştır.

Bu durum ülkemizin bölgedeki ağırlığına,itibarına ve çözüm üretme kapasitesine ciddi

zarar verdiği gibi; ülkemize yönelik güvenlik başta olmak üzere ekonomik, politik, sosyal

riskleri de her geçen gün artırmıştır. Bunun son örneği 11 Haziran 2014 tarihinde, Irak’ta Musul Konsolosluğumuzun işgal edilerek, özel harekatçılar ve çocuklar dahil 49 vatandaşımızın IŞİD teröristleri tarafından rehin alınmasıyla yaşanmıştır. Yine 31 TIR

şoförümüz de aynı örgütün eline düşmüştür. Türkiye’nin Güney sınırlarının Peşaver’e

dönmesi, ülkemize yönelik risk algısını artırmaya başlamıştır.

AKP’NİN TÜRKİYE’YE FATURASI 9 MİLYAR DOLAR

İşte dış politikada savaş çığırtkanlığı yapan AKP Hükümetinin halkımıza getirmiş olduğu

maliyetlerin bazıları;

• Petrol fi yatları, Irak’taki gelişmelerin etkisiyle, 8-18 Haziran tarihleri arasında

%5 artarak 114 dolara ulaştı. Brent tipi petrol fi yatı son 9 ayın zirvesine çıktı.

• 9-19 Haziran arasında Türkiye’nin “borç ödeme sigorta primi” % 11 arttı.

• Petrol fi yatlarında her 10 dolarlık artışın enflasyonda ilave 0,4-0,5 puan artış yaratacağı biliniyor. AKP Cumhurbaşkanlığı seçimleri bitene kadar elektrik ve doğal gaz zamlarını ötelemeye çalışsa da Irak’ta yaşanan son gelişmeler zam baskısını artırmış durumda. Nitekim Enerji Bakanı yaptığı son açıklamalarla doğal gaz zammının alt yapısını hazırlamaya başladı bile.

 • Hükümet yanlış politikalarının bedelini vatandaşa %9’ları aşan bir hayat pahalılığı, cari açığa 8-8,5 milyar dolarlık ilave yük ve başta Güneydoğu olmak üzere pek çok ilimizde daha yüksek işsizlik olarak ciro edecektir. Hükümet derhal Ortadoğu’da dar, mezhepçi dış politika anlayışını terk etmeli, taraf değil uzlaştırıcı bir rol oynayarak ülkemizin yumuşak gücünü ön plana çıkarmalıdır. Hükümet ancak bunu yapabilirse ülkemize yönelik risk algısı ve risk primi azalacaktır.

 

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:BERİL ÇUHADAROĞLU

 
 
4 Ek

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04