CHP BURSA İL BAŞKANI YEŞİLTAŞ KURULTAYI DEĞERLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yesiltaş 38. Olağan Kurultayı'na dair değerlendirmelerde bulundu.

BURSA 7.11.2023 18:36:00 0
CHP BURSA İL BAŞKANI  YEŞİLTAŞ KURULTAYI DEĞERLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yesiltaş 38. Olağan Kurultayı'na dair değerlendirmelerde bulundu. Özgür Özel'in liderliğinde yeni bir sürece başladıklarını belirten Yeşiltaş, "Yerel seçimlerde Türkiye genelinde büyükşehir, il ve ilçelerde iddialıyız. Bursa'yı Mustafa Bozbey ile kazanacağız" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Nihat Yesiltaş iki adaylı gerçekleşen kurultayda demokrasi şöleninin nasıl yapıldığını tüm Türkiye'ye göstermiş olduklarını belirtti. Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük iki eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100'üncü yılında gerçekleşen kurultayda Bursa il örgütünün demokrasiye inanarak çıktığını vurgulayan İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, "Tüm delegelerimiz özgür bir şekilde oylarını kullandılar. Kimse kimseye müdahale etmedi. Çünkü delegeleri belirlerken örgütün iradesini yansıttık. İlçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, gençlerimiz başta olmak üzere örgütümüzü temsil eden isimleri delege olarak belirledik. Dolayısıyla her delegemiz örgütüne danışarak oyunu kullandı. Sandığa da örgütün iradesi yansımış oldu. Artık kurultay gündeminden çıkmalıyız. Havuz medyası zaten aylardır gündemini CHP kurultayı üzerinden belirlemeye çalışıyordu. Ülkenin gerçek sorunları dağ gibi birikti. Hükümet bu sorunları çözmeye çalışacağına sadece CHP'yi konuştu. Artık gerçek gündeme odaklanılmalı. İnsanların geçim sorunu var. Bursa'nın yönetilemez sorunları var. Gerçek gündem bu. Bunları konuşmalıyız." dedi.

 

ADAYIMIZ MUSTAFA BOZBEY'DİR

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in liderliğinde yeni bir sürece başladıklarını söyleyen Yeşiltaş, "Yerel seçimlerde Türkiye genelinde büyükşehir, il ve ilçelerde iddialıyız. Yeni stratejilerle, yeni yaklaşımlarla vatandaşa dokunmayı, sorunlarına çözüm bulup uygulamaya koymayı sürdüreceğiz. Vatandaş Cumhuriyet Halk Partisi'nden çok umutlu. Örgüt olarak bizler de hazırız. Yeni bir süreci hep birlikte inşa edeceğiz. Önce yerelde sonra Türkiye genelinde iktidara gelecek ve hep birlikte güzel günler göreceğiz. Son günlerde basında üzülerek bazı dedikodular duyuyoruz. Şunu net açıklıyorum. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa Bozbey'dir. Bunu zaten Genel Başkanımız Özgür Özel de seçildiği gün katıldığı canlı yayında Bursa için aday mutabakatının olduğunu ve kazandığımız kentlere ilk ekleyeceğimiz yer olduğunu vurguladı. Burada ortak adaydan kastı Mustafa Bozbey'dir. Çünkü Mustafa Bozbey'in sokakta müthiş karşılığı var. İnsanlar Mustafa Bozbey'i Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyor. Parti olarak bize düşen de vatandaşın isteğini gerçekleştirmektir. 2024 yılında Bursa'nın sosyal belediyecilikle tanıştığını göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

 

"Adalet yürüyüşünün mimarı önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na partimize kattıklarından dolayı teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini sürdüren Yeşiltaş parti meclisi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

 

"Parti Meclisi’nde Bursa’dan iki isim yer aldı. Milletvekilimiz Orhan Sarıbal ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcımız Canan Taşer. İkisinin de kentimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum."

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19