CHP ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ TUTDERE;'MARDİN ESNAFI KİRA YARDIMINDAN YARARLANAMADI'

Cumhuriyet Halk Partisi Esnaf Masası Heyeti Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında 10 milletvekili ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan illere ziyaretlerine devam ediyor.

Mardin 20.03.2021 16:19:00 0
CHP ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ TUTDERE;

Cumhuriyet Halk Partisi Esnaf Masası Heyeti Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında 10 milletvekili ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan illere ziyaretlerine devam ediyor.

Gittikleri illerdeki Sanayi ve Ticaret Odaları, Esnaf Odaları, Barolar ve STK’lara ziyaretler gerçekleştiren Esnaf Masası Heyeti, ziyaretler sırasında sorunları tek tek dinleyerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorunlara ilişkin çözüm önerilerini anlatıyorlar.
 

DEDAŞ’ın Hatalı Uygulamaları Yurttaşlarımızı Mağdur Etmektedir
 

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Mardin programının ardından Mardin’li vatandaşların ve esnafın yaşadığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 

Yaşanan en temel sorunun DEDAŞ’ın yanlış uygularından kaynaklanan sorunlar ve sorunların yarattığı mağduriyetler olduğunu ifade eden Milletvekili Tutdere; “Mardin’in en temel sorunu DEDAŞ’ın yanlış uygulamaları. Bu yanlış uygulamalar yüzünden maalesef Mardin başta olmak üzere bölge illerimiz mağdur olmaktadır. Esnaf Odası olsun, Ticaret ve Sanayi Odası olsun kime dokunursanız dokunun herkesin şikâyetçi olduğu ortak bir konu var. Bu ortak konu da DEDAŞ’ın bu bölgede uygulamış olduğu adaletsiz uygulamalardır.” dedi.
 

“Vatandaşların Ortak Talebi Antidemokratik ve Hukuk Dışı Uygulamaların Sona Erdirilmesi”
 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinin Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim merkezlerimizden birisi olduğunu ifade eden Milletvekili Tutdere, bölgede yaşayan çiftçilerin tarımsal sulamada kullanılan elektrik desteğinden faydalanamadığı için çok yüksek elektrik faturası ödediklerine dikkat çekerek, “Kızıltepe başta olmak üzere bölgede çok verimli tarım toprakları var. Buradaki çiftçilerimiz özellikle yüksek gelen elektrik faturalarından dolayı şikâyetçiler.” ifadelerini kullanarak tarımsal sulamadaki yanlış uygulamalara dikkat çekti.
 

Sulama konusunda çiftçilerin önümüzdeki süreçte çok ciddi sorunlar yaşayacaklarını, uygulamaların bu şekilde devam etmesi halinde de üretimden kopacaklarına dikkat çeken Milletvekili Tutdere, “DEDAŞ jandarmayla birlikte gidip köylerdeki trafoları söküp götürüyorlar. Burada çok ciddi bir denetimsizlik var. Vatandaşlarımız iktidardan, özellikle de Enerji Bakanlığı’ndan talepleri buradaki DEDAŞ’ın uygulamış olduğu antidemokratik ve hukuk dışı uygulamaların sonlandırılması. Yurttaşlarımız maddi gücüne göre, uygun faturalandırma yapılmasını talep ediyorlar.” dedi. 
 

Mardin’de Hiçbir Esnaf Kira Yardımından Yararlanamadı
 

Milletvekili Tutdere ayrıca Mardin’deki esnafların sağlanan destekleme ödemelerinden yararlanamadıklarını ifade ederek, Mardinli esnafın durumuna dikkat çekti. Tutdere, “Mardin Esnaf Odası’ndan aldığımız bilgilere göre buradaki hiçbir esnafımıza kira yardımı yapılmamış. Özellikle buradaki kira sözleşmeleri geleneksel anlamda şifahi olarak yapıldığı, banka üzerinden veya kira kontratı olarak resmi anlamda yapılmadığı için hiçbir esnaf kira yardımından faydalanamamış durumda. Dolayısıyla yardımların yetersizliği buradaki esnaflarımız tarafından da dile getirildi.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61