CHP MARDİN KADIN KOLLARINDAN, AYŞE HEMŞİREYE DESTEK AÇIKLAMASI

CHP Mardin il kadın kolları başkanı Sema Tülay Karaşin CHP Mardin il Binasında yaptığı basın açıklaması ile Ayşegül Terzi isimli 23 yaşındaki bir hemşirenin , Bayramın ilk günü şort giydiği gerekçesiyle darp edilmesi olayına büyük tepki gösterdi.

Mardin 20.09.2016 14:03:19 0
CHP MARDİN KADIN KOLLARINDAN, AYŞE HEMŞİREYE DESTEK AÇIKLAMASI

CHP Mardin  il kadın kolları başkanı  Sema Tülay Karaşin CHP Mardin il Binasında yaptığı basın açıklaması ile  Ayşegül Terzi isimli 23 yaşındaki bir hemşirenin , Bayramın ilk günü şort giydiği gerekçesiyle darp edilmesi olayına  büyük tepki gösterdi.

 

İstanbul'da Halk otobüsünde Abdullah Çakıroğlu isimli kişi tarafından şort giydiği gerekçesiyle saldırıya uğrayan 23 yaşındaki  Ayşe Terzi'ye destek olmak için,  CHP Mardin Kadın Kolları  üyesi bir grup kadın,,CHP Mardin il Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında  Kurban Bayramı'nın birinci günü İstanbul'da hemşire Ayşegül Terzi'nin otobüste darbedilmesini şiddetle kınadı.

 

CHP Mardin il  basın açıklaması yapan CHP Mardin  il kadın kolları başkanı  Sema Tülay Karaşin  , yargının kadına yönelik şiddet gerçekleştirenlere hakkaniyetli cezalar vermesini istedi.

 

"Devlet kadınları değil şiddet uygulayanları koruyor"

 

CHP Mardin  il kadın kolları başkanı  Sema Tülay Karaşin ,  İstanbul'da şort giydiği için bir kadını tekmesiyle bayıltan zorba serbest. Devlet kadınları değil şiddet uygulayanları koruyor." ifadelerini kullandı.


"İstanbul'da genç bir hemşire üzerine giydiği şort nedeniyle darbedildi.. Darbedilen kadının otobüstekiler tarafından kurtarılmayışına ve saldırganın yakalandığı anda akli dengesinin yerinde olmadığı gibi bir mazerete sığınılmasına, gözaltına alındığı gün hiç bir şey olmamış gibi  serbest bırakılmasına tepki gösteriyoruz. Biz kadınları evlere kapatmaya çalışan zihniyete karşı sokaklarda olacağız.Bu Saldırı sadece Ayşe Hemşireye değil,Ayşe Hemşireye atılan tekme,Özgürlüğe,Laikliğe,İnsan Haklarına yapılan bir saldırıdır" Açıklamasında bulundu.

 

Basın toplantısında saldırıya uğrayan Ayşe Hemşireye de Seslenen CHP Mardin  il kadın kolları başkanı  Sema Tülay Karaşin ''Hak arama davanda yalnız değilsin .Ayşe Hemşire ''Diyerek davanın Takipçisi olacaklarını açıkladı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER VE KAMERA:MEMET GÖKBALIK


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19