CHP?li Sağlar: ?Sarıkeçili Yörüklerine yapılan siyasi ahlaka uygun mu??

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Sarıkeçili Yörüklerine sahip çıktı.

23.05.2016 16:11:46 0
CHP?li Sağlar: ?Sarıkeçili Yörüklerine yapılan siyasi ahlaka uygun mu??

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Sarıkeçili Yörüklerinin, göçebe kültürünün yok edilmek istendiği, obaların konakladığı yerlerdeki suların kullanıma izin verilmediği ve göçebelerin her gittiği yerde bu tür sorunlarla karşılaştığı yönündeki eleştirileri üzerine Belediye Başkanı AKP’li Ali İhsan Alanlı’nın şenliğe verdiği desteği çektiğini anımsatarak, “Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, seçildiği parti politikalarının eleştirilmesi yüzünden şenliği yarıda kesip, malzemeleri toplatması siyasi ahlaka uygun mudur?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar,  Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde; Sarıkeçili Yörükleri’ne yönelik saldırıyı sordu.

Sarıkeçililer’in, göçebe kültürünün yok edilmesine yönelik eleştirilerini dile getiren Sağlar, “Mersin’in ilçelerinden yola çıkan Sarıkeçili Yörükleri, Karaman’a gelmişlerdir. Develeri ve keçileriyle Kazımkarabekir İlçesi sınırlarında bulunan Hacıbaba Dağı’nın eteklerine konuşlanan Yörük aileleri, ‘11. Sarıkeçililer Geleneksel Göç Kervanı Şenliği’ için Çoka Çeşmesi’nin başında toplanmışlardır. 14 Mayıs cumartesi günü yapılan şenlikte, Yörüklerin belediye başkanına ve hükümete bazı öneri ve eleştirileri olmuştur. Bu eleştiriler, göçebe kültürünün yok edilmek istendiği, obaların konakladığı yerlerdeki suların kullanıma izin verilmediği ve göçebelerin her gittiği yerde bu tür sorunlarla karşılaştığı yönünde olmuştur” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ELEŞTİRİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Göçebe kültürünün yok edilmesine yönelik eleştiriler üzerine şenliğe katılan Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı’nın, tepki gösterdiğini anımsatan Sağlar, şöyle devam etti:

“Başkan'ın talimatı üzerine belediye tarafından bölgeye getirilen su tankeri, çöp konteynerleri, jeneratör ve kurulan bazı çadırlar, görevlilerce götürülmek istenmiştir. Bunun üzerine bölgede bulunan Sarıkeçililer olaya tepki göstermiştir. Çıkan tartışmalar arasında Belediye Başkanı Alanlı şenlik alanından ayrılırken belediye işçileri de malzemeleri götürmüştür.

Ertesi gün ise; Yörüklerin içerisinde bulunan Oğuzhan Çoban, şenliğe gelen misafirlerini otobüse binmeleri için Kazımkarabekir'e götürürken, belediye çalışanları tarafından yolu kesilmiştir. Çıkan tartışmada belediye çalışanları Çoban'ı tartaklamışlardır. Yaşanan bu olaya jandarma el koyarken, soruşturma başlatıldığı açıklanmıştır.

 MALZEMELERİ TOPLATMASI SİYASİ AHLAKA UYGUN MUDUR?

“11. Sarıkeçililer Geleneksel Göç Kervanı Şenliği’ne destek olan Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, seçildiği partinin mi yoksa bulunduğu ilçenin mi başkanıdır?” soruna yanıt isteyen Sağlar, şu soruları yöneltti:

“11. Sarıkeçililer Geleneksel Göç Kervanı Şenliği’ne destek olan Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, seçildiği parti politikalarının eleştirilmesi yüzünden şenliği yarıda kesip, malzemeleri toplatması siyasi ahlaka uygun mudur? Güvenlik güçleri iktidar partisinin belediye başkanı olan Alanlı’nın bir talimatı ile mi oraya gelmiştir?

Yörük geleneği çok önemlidir. Bu geleneği yaşatmak isteyenlere destek olmadığı iddia edilen belediye başkanı hakkında gerekli işlemler yapılacak mıdır?

Çoka Çeşmesi’nin kullanımı hakkında farklı bir düzenlemeye gidilecek midir?”''Diye sordu

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00