CHP`Lİ SAĞLAR ``KABATAŞ OLAYINI``BAŞBAKAN YILDIRIM`A SORDU

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Fikri Sağlar Gezi Eylemleri sırasında İstanbul Kabataş?ta başörtülü bir kadının üzerine saldıran eylemcileri yeniden gündeme getirdi.

23.06.2016 15:38:19 0
CHP`Lİ SAĞLAR ``KABATAŞ OLAYINI``BAŞBAKAN YILDIRIM`A SORDU

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Fikri Sağlar Gezi Eylemleri sırasında İstanbul Kabataş’ta başörtülü bir kadının üzerine saldıran eylemcileri yeniden gündeme getirdi. Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde ‘Kabataş Yalanı’nı sordu.
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sundu. Gezi eylemleri sırasında “Kabataş Yalanı” nı aylarca sahiplenen, iktidara yakınlığı iddia edilen medya organlarının, Firuzağa’da ki “plakçı baskını”nın ardından da benzer bir hikaye yakaladığını söyleyen Sağlar soru önergesinde, “Gezi eylemleri sırasında Kabataş’ta başörtülü bir kadının üzerine; yarı çıplak, deri eldivenli onlarca göstericinin saldırdığı “yalanı”, aylarca kamuoyunu meşgul etmiştir. Bu yalan halkı birbirine düşürmek için belli kişilerce kurgulandığı iddia edilse de; MOBESE görüntüleri ve polis raporuyla çürütülmüştür. Ve bugüne kadar da bu iddia ile ilgili tek bir bilgi, belge ve resmin ortaya konulamamıştır. Firuzağa’daki olayda ise çok sayıda kişi darp edilmiş, bir kişi başına aldığı darbelerden ötürü yaralanmıştır. Saldırganlardan biri “Sizi içeride yakarız” diye etkinliğe katılanları tehdit ettiği cep telefonu tarafından kaydedilmiştir. Bir saldırgan da “Kapat burayı kapat. Ramazanda utanmıyor musunuz lan! Seni öldürürüm!” diye ölüm tehdidinde bulunduğu da yine kayıtlar altına alınmıştır. O sırada şans eseri plakçıdan yapılan Periscope yayını olayın başından itibaren nasıl cereyan ettiğini gözler önüne sermiştir” görüşlerine yer verdi.
HAVUZ MEDYASINA TEPKİ 
“Adliyede ifade veren üç şüpheliden birinin, Cihangir’de dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead için “Velvet Underground Records” isimli mekanda düzenlenen etkinliğe “Ramazan’da alkol tüketiliyor” gerekçesiyle düzenlenen saldırının, görüntülerde bu iddiayı destekleyecek tek bir an olmamasına rağmen aslında çocuklu bir kadına laf atıldığı için başladığını ileri sürmüştür” diyen Sağlar, “Üç şüpheli dün serbest bırakılırken, iktidara yakın medya, bu ifadeyi sahiplenip “Firuzağa baskınının aslında bir taciz vakası olduğunu” Gezi eylemlerinin yeniden başlatılmak istendiğini öne sürmüştür. AKP’ye yakınlığıyla bilinen, aralarında “havuz” medyasının da yer aldığı gazeteler, olayı birinci sayfalarından “Olayın aslı taciz” başlıklarıyla duyurmuştur” diyerek tepki gösterdi.
BAŞBAKAN YILDIRIM’A SORDU
CHP’li Sağlar bu çerçevede Başbakan Binali Yıldırım’ın yazılı olarak cevaplandırmasını istediği önergesinde şu soruları yöneltti;
1) Aylarca ülke gündemini meşgul eden “Kabataş Yalanı” diye kamuoyunda bilinen konu ile ilgili başta hükümet olmak üzere devletin herhangi birimi yeni bir bilgiye ulaşmış mıdır? Yoksa “Kabataş Yalanı” olarak tarihe mi geçmiştir?
2) Kamera kayıtlarında Ramazan ayında alkol içildiği için etrafına öfkelendiği anlaşılan saldırganın, neden görüntüleri değil de verdiği ifade temel alınarak haber yapılmıştır?
3) Kabataş yalanını, dönemin başbakanı olan Erdoğan, diline dolayarak halkı birbirine düşürmüştür; dönemin başbakanı olarak, Plakçı baskını ile ilgili sizin tutumunuz ne olacaktır?
4) Halkımız giderek farklı görüşlere saygı duymayan bir topluma dönüşürken; ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?
5) Yaşanan bu olaylara, Cumhurbaşkanının ve iktidar yanlısı medyanın ortamı geren tutumunun sebep olduğunu düşünüyor musunuz?
6) Medyanın daha ahlaklı ve ilkeli haberler yaparak, kamuoyunu birbirine kırdırmasına engel olmak için yeni yasal düzenlemeler yapmayı düşünüyor musunuz?

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33