CHP`Lİ SAĞLAR`DAN FLAŞ TSK AÇIKLAMASI

CHP?li Sağlar: TSK`nın askeri helikopterin düşülmesinde ?teknik arıza? açıklamasının neye istinaden yapıldığını sordu

21.05.2016 12:35:32 0
CHP`Lİ SAĞLAR`DAN FLAŞ TSK AÇIKLAMASI

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, 13 Mayıs’ta “teknik bir arıza nedeni ile düştüğü” iddia edilen helikopter için Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yeni açıklamada; “Helikopter, füze ile düşürülmüş olabilir” dendiğine dikkat çekerek, “Medyada çıkan düşülme görüntülerinin yer alması sonucunda mı yapmak zorunda kalmıştır?” dedi. Kamuoyundan neden saklandığının açıklanmasını da isteyen Sağlar, güven duygusuna da işaret ederek, “PKK’nın elinde ağır silahlar var mıdır? PKK’nın elindeki silahların menşei nedir?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında 6 askerin şehit olduğu çatışmalarda desteğe giderken düşen ve 2 pilotun şehit olduğu helikopter “düştü mü düşürüldü mü?” diye sormuştu. Sağlar’ın soru önergesinin ardından Genelkurmay’ın açıklamasına dayandırılarak verilen haberlerde helikopterin düşürüldüğü açıklandı. CHP’li Sağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istemiyle verdiği soru önergesinde; Genelkurmay Başkanlığı’nın ilk “teknik arıza” açıklamasının neye istinaden yapıldığını sordu.

İLK AÇIKLAMA: “TEKNİK ARIZA”

Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘teknik bir arıza nedeniyle düştü’ dediği helikopterin terör örgütü PKK tarafından vurularak düştüğü ortaya çıktığını anımsatan Sağlar, şunları söyledi:

“Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında çıkan çatışmalarda 6 askerin şehit olduğu, bölgeye desteğe giden helikopterin düşmesi sonucunda da 2 asker daha şehit olmuştur. Super Cobra Helikopterinin düşmesi ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelen ilk açıklama; ‘Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kazada helikopter pilotu olan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur’ denildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘teknik bir arıza nedeniyle düştü’ dediği helikopterin terör örgütü PKK tarafından vurularak düştüğü ortaya çıkmıştır. PKK’nın yakın medya organları helikopterin vuruluş anının görüntülerini yayınlamıştır.”

GENELKURMAY: “HELİKOPTER, FÜZE İLE DÜŞÜRÜLMÜŞ OLABİLİR”

13 Mayıs’ta ‘teknik bir arıza nedeni ile düştüğü’ iddia edilen helikopter için Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yeni açıklamada; “Helikopter, füze ile düşürülmüş olabilir” ifadelerine yer verildiğine dikkat çeken Sağlar, “Bir hafta önce PKK’nın yayınladığı video ve görüntülerde zaten füze ile düşürüldüğü kamuoyunca görülmüştür. TSK’nın bir hafta önce ‘teknik arıza ile düşürüldüğünü’ ifade ettiği helikopter için ancak, dün ‘füze ile düşürülmüş olabilir’ diyerek açıklama yapması kamuoyu tarafından tepki ile karşılanmıştır” dedi.

AÇIKLAMAYI GÖRÜNTÜLERİNİN YER ALMASI SONUCUNDA MI YAPMAK ZORUNDA KALMIŞTIR?

Teknik arıza açıklamasının neye istinaden yapıldığını soran CHP’li Sağlar, şu sorunların yanıtlarını istedi:

“Genelkurmay Başkanlığı neden önce ‘Super Cobra’nın teknik arıza ile düşüldüğünü’ açıklamıştır? Bu açıklamayı neye istinaden yapmıştır? 

Genelkurmay Başkanlığı bir hafta sonra neden ‘SuperCobra’ nın füze ile düşülmüş olabileceğini açıklamıştır? Bu açıklamayı medyada çıkan düşülme görüntülerinin yer alması sonucunda mı yapmak zorunda kalmıştır?

PKK’nın düşürdüğü helikopterle ilgili, Genelkurmay başkanlığı tarafından bir hafta önce gerçeğe aykırı bir açıklama neden yapılmıştır?

Super Cobra Helikopterin, PKK tarafından düşüldüğü gerçeği kamuoyundan neden bu kadar süre saklanmaya çalışılmıştır?

Bu tarz gerçeğe aykırı yapılan beyanlar, kamuoyunun TSK’ya olan güvenin sarsılmasına neden olmaz mı?

PKK’nın elinde ağır silahlar var mıdır? PKK’nın elindeki silahların menşei nedir?”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19