CHP`Lİ GÖK:``GÖSTERMELİK DAVA AÇTILAR``

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ LEVENT GÖK DENİZ FENERİ KARARI ÜZERİNE BASIN TOPLANTISI YAPTI

14.05.2015 18:44:10 0
CHP`Lİ GÖK:``GÖSTERMELİK DAVA AÇTILAR``

Verilen kararla Deniz Feneri Davasının da sıfırlanmış olduğunu belirten Levent GÖK, “Ar damarı çatlayan bu iktidar kendisine ve yandaşlarına yönelen davalarda hakim ve savcı değiştirmek suretiyle sıfırlama işlemini sürdürmektedir. Mantık, dava sıfırlama mantığıdır dedi.

Deniz Feneri davasında da aynı mantığın egemen olduğuna tanık olduk, Dava sıfırlanmıştır diyen Levent GÖK, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

“Deniz Feneri dosyasının kapatılacağını o günlerde, önceden söyledik. “Almanya’nın asrın yolsuzluğu diye nitelendirdiği ve esas büyük pasta Türkiye’de diye işaret ettiği noktada önce AKP her zaman olduğu gibi bu davayı yürüten savcıları görevden aldı. Orada savcıları sıfırladılar. Kendilerine yakın yandaş savcıları getirdiler. Deniz Feneri dosyasını bunlar kapatacaklar, karartacaklar diye o günlerde söyledik.”

GÖSTERMELİK BİR DAVA AÇTILAR

İlk başta Deniz Feneri davasına el koyan savcıların işten çektirilmesi ve haklarında dava açılmaları ve yargılanmaları Adalet ve Kalkınma Partisinin çok tipik bir refleksiydi. Çünkü bu davada yargılananlar Almanya’da mahkum olanlar ve Türkiye’de yargılanması gerekenler hepsi şimdi Cumhurbaşkanlığında oturan zatın ve AKP çevrelerinin içli dışlı olduğu kişilerdi. Şimdiki Cumhurbaşkanlığı makamındaki zatın yakın arkadaşları, uçağında taşıdığı kişiler, onlarla siyaseten beraber olduğu kişiler, önemli kurumlara başkan yaptığı, RTÜK gibi kurumlara başkan yaptığı kişiler. Televizyon kurduğu kişiler. Elbette konu Cumhurbaşkanı, AKP olunca savcılar sıfırlanmalıydı, nitekim öyle oldu savcıları sıfırladılar, savcıları değiştirerek göstermelik bir dava açıldı Türkiye’de ve bu davada dün verilen kararla sanıkların bir kısmı beraat etti, bir kısmı da haklarında düşme kararı verildi.”

 

SENİN BELGE ALMAYA NİYETİN YOKSA ALMANYA NE YAPSIN!

Mahkemenin beraat kararında Almanya’dan belge istendiğine ama istenen belgenin gelmediğine değinildiğini belirten Gök, “Almanya diyor ki ‘biz işin ufak kısmına baktık, bu Almanya ya göre asrın soygunu, her şey sizde Türkiye’de diyor, yani Almanya açık adres gösteriyor. Buna karşın, Mahkeme, dün kalkmış diyor ki, “bana Almanya’dan belge gelmedi.” Senin belge aramaya, belgeye ulaşmaya niyetin yoksa, belge toplamaya niyetin yoksa Almanya ne yapsın” diyerek tepki gösterdi.

BU  AHLAKSIZLIKLAR YÜZÜNDEN TOPLUMDA YARDIM ETME DUYGUSU VE İSTEĞİ KALMAYACAK

Türkiye’de dünkü kararla inançlı yurttaşların, yardımsever yurttaşların bütün adalet anlayışının çökertildiğini savunan Gök, şöyle devam etti:

“Çıkan karardan sonra Türkiye’de başka yardım kuruluşları yardım toplayacak insan bulabilir mi? Hak eden insanlara yardımı ulaştırmakla görevli olan kuruluşlar yardım toplayacak Türkiye’de insan bulamazlar bu  ahlaksızlıklar yüzünden, namussuzluklar yüzünden.”

İTİRAFIN ANLAM KAZANMASI İÇİN ARINÇ ‘GEREĞİNİ’ YAPSIN

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “çok güzel adalet sarayları yaptık ama adaleti sağlayamadık” dediğini ifade eden Gök, “Sen orada hakimi sıfırlarsan, yolsuzlukları sıfırlarsan adalet kavramı kalır mı ortada? Sana böyle itiraf etmek düşer. İtiraf etmeyeceksin gereğini yapacaksın” dedi.

HAZRETİ MUHAMMED’İN VE HAZRETİ ÖMER’İN YAŞANTISINI NEDEN ÖRNEK ALMIYORSUNUZ?

AK Parti’yi sert sözlerle eleştiren Gök, “Sizlere Hazreti Muhammed’in o sade yaşantısı örnek olmuyor mu? Hazreti Ömer’in hutbeyi yarıda keserek kumaşın hesabını verdikten sonra yani, cemaati ikna ettikten sonra hutbeye devam etmesi size örnek olmuyor mu?

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


39.6° / 25°
  • BIST 100

    10138,97%-1,37
  • DOLAR

    32,30% 0,25
  • EURO

    34,84% -0,87
  • GRAM ALTIN

    2383,21% -3,17
  • Ç. ALTIN

    3881,18% -1,03