CHP KIZILTEPE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TAŞKIN PROJELERİNİ VE SEÇİM TAAHHÜTLERİNİ AÇIKLADI

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine az bir süre kala CHP Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Mehmet Yusuf Taşkın Projelerini ve seçilmesi halinde yapacaklarını Artuklu Haber`e anlattı.

18.03.2019 13:27:01 0
CHP KIZILTEPE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TAŞKIN PROJELERİNİ VE SEÇİM TAAHHÜTLERİNİ AÇIKLADI

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine az bir süre kala  CHP Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Mehmet Yusuf Taşkın Projelerini ve seçilmesi halinde yapacaklarını Artuklu Haber'e anlattı.

 

Bir Mardin sevdalısı,içinde Kızıltepeli sevgisi hiçbir zaman bitmeyen bölgemizin en dezavantajlı grubu olan Engellilere hizmet yolunda emin adımlarla ilerlerken, bölgemizde bırakın engellilerin spor yapmasına dışarı bile çıkmaktan zorlanırken , ilçenin hatta ilin  tek basketbol takımını ikinci lige taşırken şahsıma Cumhuriyet Halk Partisinden Kızıltepe Belediyesine Adaylık teklifi geldi. Bende başkanlığa , koltuğa ,kibire, değil HİZMETE adaylığı kabul ettim.Sivil Toplum kuruluşu Başkanlığım dönemimde tüm partilere eşit mesafede yaklaştım.Herkese ve her kesime dili ,dini ,ırkı görüşü yadırgamadan , yargılamadan, saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaştım ,yaklaşacağım. Şayet değerli halkımın teveccühüne layık görülüp seçilirsem üstleneceğim en öncelikli misyon onları hak ettikleri hizmetle buluşturmak olacaktır. Neden mi ? Çünkü maalesef Kızıltepe gibi kadim bir memleket hak ettiği hizmetten yoksun bırakılmış durumdadır.Bu hizmetlerle birlikte kızıltepe’yi,memleketimizi daha güçlü,yaşanılabilir güzel bir hale getirmek için CHP ‘den belediye başkanlığı adaylığı benim için bir yol haritası teşkil etmektedir.Unutmayalım ki bu şehri partiler değil şahıslar yönetecektir. Ve değerli halkımdan tek istediğim sandıkta oy kullanırken, partilere çalışmış ve adaylık kapmak için partilerine maddi ve manevi her türlü imkanı yaratan adaylara değil halkına hizmete aday geçmişine bakıldığına bu memleket için 2 taş üst üste koyan şahıslara fırsat vermeleridir. Sandıkta halkımızın vereceği karar başımız üstünde yeri var ancak seçim süresince halkımızla istişare edip,hangi hizmetleri istediklerini onların ağzından bire bir ziyaret ederek not ediyoruz. Hizmeti tavandan değil tabandan taleplere göre şekillendireceğiz. Yıllardır özlemini çektiğimiz bir Kızıltepe yaratmak için birlikte çalışacağız birlikte başaracağız. Yapacağımız hizmetlerle Kızıltepe’yi örnek bir ilçe haline getirmek için söz verirken sizlerin değerli oylarınıza talibim.

HİZMETE ADAYIM

Kazanırsak ne yapacağız.? halkımızla birlikte belediyemizi yöneteceğiz.işini bilen mühendislerle mimarlarla,Kızıltepe’de bulunan tüm Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, muhtarlarımızla, en önemlisi halkımızla istişare halinde olacağım.Kapım herkese açık olacak ve isteyen herkes hesap sorabilecek.

 

 

PROJELERİM

1-vatandaşların yoğun olarak bulunduğu meydanlarda ve parklarda ücretsiz kablosuz internet (Wi-Fi) hizmeti sağlanacak.

2- Alt yapı çalışmalarına hız verilecek.

3- Kaldırımlar engellilere uygun hale getirilecek.

4-  İmar planı yapılırken mimar, mühendis gibi sivil kişiler ve derneklerden oluşan kent kimliği konseyleri ile görüşülecek.

5.kanaat önderleri ile işbirliği içinde olacağız.
6. Kültür ve sanat merkezlerinden, meslek edindirme kurslarına kadar gençlerin bilgilerini arttıracak deneyimler yaşatacağız.
7.sosyal yardımlara daha çok ağırlık vereceğiz,çocuklara,  yoksullara, Engellilere, yaşlılar ile şehit ailelerine ve gazilerimize sahip çıkılacak.

8. Çevre konusunda çok büyük hassasiyet sağlayacak, parkları, bahçeleri, kişi başına düşen ağaç miktarını arttıracağız.

9-Sudan, çevre temizliğine, ulaşımdan, kanalizasyona kadar her şeye akılcı çözümler üreteceğiz, şehrimizin altyapılarını imar etmeye çalışacağız.

10. Çevre altyapı hizmetleri tamamlanacak, çevre hakkı korunacak.

11. Güvenli, hızlı ve ucuz şehir içi ulaşım sistemleri geliştirilecek.

12. Yerel yönetimlerin ihmal ve gafletlerinden kaynaklanan şehir kazalarını önlemeye dönük her türlü tedbir duyarlılıkla uygulamaya geçirilecek.
13.Yoksulluk kader olmaktan çıkacak. Herkesin aşı, işi olması için çalışmalar ve projeler üretilecek.
14.Turizm potansiyeli en verimli şekilde değerlendirilecek.
15.Sahipsiz çocuk bırakılmayacak.
16.Kızıltepe demokratik yaşamın, hoşgörünün, toplumsal bütünleşmenin ve dayanışmanın merkezi olacak.

17.Kızıltepe sosyal demokrat belediyeciliğin katılımcılık ve şeffaflık ilkeleri çerçevesinde yönetilecek.
18.E-belediye uygulamaları yaygınlaştırılacak.
19.kızıltepe sanat ve kültürle buluşturulacak.
20.Herkes için spor ve sağlıklı yaşam olanakları sağlanacak.
21. Kızıltepe doğal yaşamla buluşturulacak, kent bitkileri ve hayvanları korunacak.

22.İhtiyaç duyulan tüm yerleşim birimlerine güvenlik kameraları kurulacak.

23.Gerçek Anlamda kardeş belediyeler çoğaltılacak.

 

 

SEÇİLİRSEM NELER YAPACAĞIM ?

Sosyal demokrat belediyecilik ve amaçları bana göre şunlar olmalıdır.

1-  kızıltepe’nin  gelişmesi ve çıkarları için çalışıp. yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalar yapacağız.

2- vatandaşın kamusal haklardan eşit bir şekilde yararlanması için çalışıp. Her birey için hak ve hukukun korunmasına özen gösterecek, belirli kişi ve grupların çıkarına özel düzenlemeler yapmayacağım.

3-Vatandaşa her alanda eşit hizmet götürecek. Sunulan hizmetlerin niteliğini yükseltir ve güvenirliliğini sağlamak için çalışacağız.

4-  Bölgede sosyal yardımlar yapacak. Sosyal destekleri siyasi yandaş sağlamaktan öte insan hakları çerçevesinde insana yatırım için yapacağız.

5-  Bölge insanları için iş olanakları ve kazanç kaynakları oluşturmak için projeler üretip. Ancak bunu şeffaf bir yönetimle, hak ve hukuk çerçevesinde, insan kayırmadan, cinsiyet ve ideoloji ayırımı yapmadan, bir eşitlik anlayışı içinde yapmaya gayret göstereceğiz.

6-  Bünyesinde çeşitli konulara ışık tutacak danışmanlıklar ve/veya komisyonlar oluşturacak. Bu şekilde gençlik, çalışan kadınlar, sanat ve kültür, eğitim, çevre, esnaf, çiftçi vs. gibi konularda bölgenin ve vatandaşın ihtiyaçları için fikir ve proje üretmede idareye yardımcı olunacağı için çok önemlidir.

7- Kent konseyi ile halkın sorunlarına ulaşıp. Böylece yönetime halkın katılımı da sağlamış olacağız.

8-  Bölgedeki demokratik kitle örgütleriyle uyum içinde çalışacak. Bu şekilde yönetimin bölge sorunlarına ulaşımı kolaylaştıracağız.

9- İdari işlemler, imar mevzuatları, zabıta, itfaiye, kademe ve halkla ilişkiler?.vs  gibi çeşitli hizmet sektörlerini bünyesinde barındıracak, bu sektörlerin toplumun yararına işleyişini gerçekleştireceğiz.

10- Bölgede gençlerin bedensel ve zihinsel gelişimine yönelik mekan ve aktiviteler planlar yapacak ve uygulamaya geçireceğiz.

11- Bölgedeki imar planı, çevre düzeni ve gelişim projelerinin hazırlık dönemlerine halkın ve bölgenin çıkarları doğrultusunda bünyesinde kuracağı profesyonel komisyonlarla dahil edeceğiz

12- Bölgedeki imar planını esas alarak, ticari alanlar ve faaliyetlerin dağılımını, herhangi bir ayrımcılık yapmadan, bir program ve plan dahilinde ve çevre değerlerine uyum sağlayarak esnaf kayırmadan projelendirecek ve denetleyeceğiz.

13- Toplumun katmanlarını çok iyi tahlil edecek, engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı çözümleri sokaklara ve mekanlara taşıyacak, çocukların da birer insan olduğunu unutmayacağımız gibi, hayvan dostlarımızın toplum içinde rahatça yaşamalarına olanak sağlayacak – hayvan barınakları yapacak yani sosyal belediyeciliğin her safhasını uygulamaya sokacağız.

 

 

 

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM?

* Manevi, vicdani ve ahlaki sorumlulukları doğrudan önce halka karşı. Belediye çalışanlarına hakim, ortak proje geliştirebilme, belediye birimlerinden bilgi alabilecek ve uygulatacağım.

* Ekip çalışması ile önerilere açık ve paylaşımcı olacağım.

* Dürüstlüğümüzden asla şüphe duyulmayacak, sorunları iyi anlayıp, hızlı, kararlı, çözüm üretici ve yapıcı olacağım.

* Vizyonu geniş ve işime saygılı olacağım.

* Cinsiyet ve bölge ayrımcılığımız olmayacak, demokrat, insancıl, halkla uyumlu, halkı kucaklayacak ve kolay ulaşılabilir olacağım.

* Halkın sesine kulak verecek, bölgenin her türlü gereksinimini iyi tahlil edecek, geleceğe yönelik bölge ve halkın yararı için fikir ve projeler üretecek, geliştirebilen ve uygulayabilen veya uygulatabilen ve takip eden olacağım.

* Vatandaş önerilerine değer verecek ve projelere vatandaş katılımı sağlatacağım.

*  Bölgenin sosyo ekonomik yapısını bilecez, kaynak oluşturabilen, belediye kaynaklarını bölgesinin yararına doğru yönlendireceğim.

* Kişisel çıkarları vatandaşın çıkarlarından sonra gelen, şeffaf ve samimi yönetimin anlamını bilip  vatandaşların çıkarlarını koruyacağım.

* Bölgesini ve halkı geliştirmeyi amaçlamış, çözüm üretmek için bölgesindeki bilenlerle ortak çalışabilecek ve hizmette kusur etmeyen ve eşit dağılımı esas kabul eden zihniyete sahip olacağım.

 

Mehmet Yusuf TAŞKIN kimdir ?

 

1969 yılında Kızıltepe’nin koçhisar mahallesinde doğdu. İlköğretim,orta ve lise öğrenimini kızıltepe’de bitirdikten sonra,Mardin Artuklu Üniversitesi Elektrik Elektronik Teknolojisi mezunudur.1983-2005 yılları arasında ticaretle uğraşmıştır.2011-2017 Yılları arasında Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunda Genel sekreterlik görevini başarıyla yerine getirmiştir.2011 yılından bu yana kurucusu olduğu Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Derneği ve yine kurucusu olduğu Kızıltepe Güçlü Toplum Derneğinde yönetim kurulu başkanlığı yapmaktadır.Tekerlekli sandalye basketbol branşında takım kurmuş ve halen aktif olarak devam etmektedir.4 kız 2 erkek çocuk babası olup 3 torun sahibidir.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00