CEYLAN`DAN,ENGELLİ OKULUNA ZİYARET

AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Adem Ceylan Yenimahalle Ümit Kaplan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ziyaret etti.

Siyaset 12.03.2014 15:21:25 0
CEYLAN`DAN,ENGELLİ OKULUNA ZİYARET

AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Adem Ceylan  Yenimahalle Ümit Kaplan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ziyaret etti.

Âdem Ceylan Okul Yönetimi, Öğretmenler, Okul Aile Birliği ve veliler tarafından karşılandı.

Ziyarette Ümit Kaplan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlan bir sunum izlendi. Adem Ceylan’a okul hakkında ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Amaçlarının okulda okuyan öğrencilerini, bağımsız hareket edebilen, mutlu, üretken bireyler olarak bir mesleğe yöneltmek olduğunu dile getiren okul yöneticileri, Ceylan’a sıkıntı ve problemlerini de anlatılar.

Adem Ceylan yapılan sunumun ardından, Yenimahalle için bir çok projelerinin olduğunu ve bu projelerden birinin de Engelli Misafirhanesi olduğunu söyledi. Ceylan; ‘ Engelli Vatandaşlarımızın yılda birkaç günlüğüne bile olsa kullanabilecekleri, otel konforunda tüm aktivitelerden faydalanabilecekleri, konusunda uzman görevliler eşliğinde psikolojik ve fiziksel destek alabilecekleri Engelli Misafirhanesi inşa edeceklerini söyledi.

Ceylan Projelerinde çalışmalarında ve konuşmalarında engelli bireylere yer verdiğini, düşündüğünü söyleyerek “Engelli bireyleri hayata hazırlayalım topluma kazandıralım, hem de aş iş sahibi yapalım, ürettirelim, üretken bir yapıya kavuşturalım istiyoruz. Bunun için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.

Özel idare Genel Sekreterliği döneminde eğitime yaptığı hizmetlerden örnek veren Ceylan eğitim çok önemli olduğunun ve çok önem verdiklerinin altını çizdi. Hizmet süresi döneminde bu alana çok ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi. Ceylan “Son 8 yılda Ankara’nın 25 ilçesinde 25000 km2 alanda eğitimden sağlığa, kültürden sosyal hizmetlere, ticaretten turizme, kırsal kesim altyapı hizmetleri yöneten yürüten birisi olarak, bu işler tam bizim işimiz. Ankara’da Cumhuriyet tarihi boyunca 12000 derslik yapılmış. Biz Ankara’ya 7 yılda 6000 derslik yaptık. Siz isterseniz yapıyorsunuz. Kaynaklarını imkânlarını bu alana kaydırırsanız yapılıyor. “dedi.

Ceylan “Bizlerin yarın engelli olmayacağının bir garantisi yok. Bu hayatın bir gerçeği. Bu yüzden hem merkezi idare hem de yerel yönetimler olarak sosyal devlet anlayışını öne çıkararak, bizim insanımızı, bizden birisi olanı benimsemek, kucaklamak, onu toplumun normal bir ferdi olarak hayata hazırlamak, gerektiğinde iş ve aş sahibi yapmak amacımız. İşimiz bu! Yenimahalle’de bu bilinçle ve görev anlayışı ile  çalışacağız. Engellerimizi birlikte aşacak, Yenimahalle’ye engelsiz günler getireceğiz.” dedi.

Ceylan konuşmasının sonunda “Engellilerimizi birlikte eğiteceğiz, yetiştireceğiz, kamuda ve bizim oluşturacağımız alanlarda çalıştıracağız. Bunların hepsini ortak çalışma kültürüyle yapacağız.” Dedi.

Son derece verimli geçen ziyaret sonrası okul yönetimi tarafında Adem Ceylan’a çiçek takdim edildi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88