Cevat Turan`dan yeni şiir kitabı: Çoklu Yalnızlıklar

Usuldan Bir Hüzün ve Gözlerine Sakla Beni adlı iki şiir kitabı; İnsanın Üşüdüğü Yer adlı bir de öykü kitabı bulunan Cevat Turan'ın, albüm hediyeli üçüncü şiir kitabı Çoklu Yalnızlıklar, Komşu Yayınları–Delisarmaşık Kitapları arasından çıktı.

Kültür ve Sanat 26.01.2014 22:27:51 0
Cevat Turan`dan yeni şiir kitabı:  Çoklu Yalnızlıklar

Usuldan Bir Hüzün ve Gözlerine Sakla Beni adlı iki şiir kitabı; İnsanın Üşüdüğü Yer adlı bir de öykü kitabı bulunan Cevat Turan’ın, albüm hediyeli üçüncü şiir kitabı Çoklu Yalnızlıklar, Komşu Yayınları–Delisarmaşık Kitapları arasından çıktı.

 

Kasım 2013’te ilk kez İstanbul Kitap Fuarı’nda okuyucusuyla buluşan albüm hediyeli Çoklu Yalnızlıklar, “Aklının ve yüreğinin mahpushanesinde yaşamayanlara” ithaf ediliyor. Kitap; “Kan Unutmaz”, “Geç Kalınmış Bir Bahar” ve “Döngü” olmak üzere üç bölümden oluşuyor.

 

Kitapta yer alan 21 şiirin Cevat Turan tarafından seslendirildiği albümün müziklerini, Bertan Coşar ve Bülent Cenkçi yaptı.

 

Gelirleri Altı Nokta Körler Derneği’ne bağışlanan Çoklu Yalnızlıklar kitabı ve albümü, tüm kitap ve müzik mağazalarında şiirseverleri bekliyor.

 

...

Yağmur yağacaksa

Çaresi yok

Sana şiir yazılacak

Özlemini taşıyacak ormanların

Yılkı atları

Rüzgarlarla konuşacak

 

Biliyorsun sen gidersen kuşlar da gidecek

Biriktirdiğin sular düşecek ıslak damlardan

Sokak fenerleri kalasın diye sönecek

Tutulacak hesabı ertelenen aşkların

Bileceksin ki geçip gittiğin izler

Bir istiridye kabuğunun içinden gülümseyecek

 

Yağmur yağacaksa

Çaresi yok

Sana şiir yazılacak

Ateş taşa

Taş ateşe dönüşecek o çocuk ellerinde

Bir güz sıcaklığı değince kirpiklerine

Yüzün yüzüme karışacak

... YAZAR HAKKINDA

Cevat Turan, 1966 yılında Çorum’da doğdu. Çivi Yazıları Yayınevi’nden çıkan Usuldan Bir Hüzün ve Günizi Yayıncılık’tan çıkan Gözlerine Sakla Beni adlı iki şiir kitabı bulunuyor. Ayrıca Komşu Yayınları–Deli Sarmaşık Kitapları tarafından İnsanın Üşüdüğü Yer adında bir de öykü kitabı yayımlandı. Halen Mis Group Şirketler Topluluğu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmaktadır.


ARTUKLU HABER AJANSI


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04