ÇEV-GÖN BAŞKANI ÇAKAR MÜLTECİ SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği (ÇEV-GÖN) Başkanı Menduh Çakar, yaptığı yazıl açıklama ile Mülteci sorununa dikkat çekti.

Mardin 9.11.2016 21:35:00 0
ÇEV-GÖN BAŞKANI ÇAKAR MÜLTECİ SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği (ÇEV-GÖN) Başkanı Menduh Çakar, yaptığı yazıl açıklama ile Mülteci sorununa dikkat çekti.

 

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği (ÇEV-GÖN) Başkanı Menduh Çakar yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

 

''UYAN EY İNSANLIK VİCDANLAR SIZLANSIN BÖYLESE BATSIN BU DÜNYA SABIRLAR TÜKENİYOR ALLAHIM........

 

.Gün geçmiyor ki, haberlerde yüzlerce mülteci sınırlarda ölüyor, ya da denizlerde boğulduğunu görüyoruz.
Dünyanın kanayan yarası mülteci sorunu!
Bu mazlum, göçmen, savaştan kaçan insanlar üzerinde insan tüccarlığı yapan zihniyet cani olup; bile bile bu insanları ölüme gönderiyorlar.


Sahte can kurtaran simitlerle, bir bota 50 kişi alınması gerekirken 100 kişiyi alıp, kaçak yollardan bile bile onları ölüme gönderiyor. Daha bir kaç gün evvel bir bota 250 kişi alıp onları ölüme gönderdiler. Boğulup gittiler. Dünya görmüyor mu? Doğrusu dünya bir çok olaya sesiz kalıyor. Ses seda yok sanki hiç bir şey olmamış gibi hayat devam ediyor.


Ve... Halen insanlık bu vahim olayı görmemezlikten geliyor, bu siyasi durumlar ülkemiz de ve ülkeler arasında olan bu satranç oyunlar bunu görmemezlikten geliniyorsa bu mücadele niçin yapılıyor buna anlam veremiyorum...


Hani barış için huzur için selamet için özgürlük için hak hukuk için bunlar yapılıyorsa ya bu vahim ölümler neden göz ardı ediliyor? Deme ki insanlık dışı insanlığı yok etmek isteyen mazlum halkı ve özelikle İslam halkını ezdirip saltanat kuran bu emperyalist güçlerin bu lobi çalışmaları ve satranç oyunların görmüyorsak vay halimize vay insanlığın haline.


Dünya emperyalist güçleri ilaç ve silah sektörü üzerinde dünyayı yönetiyorlar bir tarafa uçak veriyor karşı tarafa da o uçağı düşürecek füze veriyor yani bir birini yok etmek için ve ilaç sektörü de ha keza yani petrol 3. duruma düşmüş görünüyor.
Allah'ım sabırlar tükeniyor bu ateşe bir su serp bu mazlum halklar üzerindeki bu belayı def et..


Ama uyanalım ey insanlık. ama bu ortamı hazırlayan bu kaosu yapanlar bu lobi çalışma ve satranç oyunlarını İslam aleminin üzerine yıkan getiren kimlerdir? Onu da bilmek lazım 


işte bu da emperyalist güçler ve halen mazlum halklar üzerinde ve özelikle İslam coğrafyası üzerinde çalışma yapıyor onları bir birine bırakıp kırdırmak istiyor silahlarını satıyor petrolünü karşılıyor oranın halkı da mülteci olup sınırlarda ölüyor denizlerde boğuluyor ya da tank top atışların molozların altında kalıp ölüyorlar.


Ve halen bazı İslam ülkeleri buna seyirci kalıyor maşa oluyor hata yalakalık yapıyor özelikle Suudi Arabistan kendisine şeğ diyen ve halen bunlar gaflet uykusunda.
Emperyalist güçler Irak Suriye ve Libya petrolünu ele geçirmek için gereğini yapıyor başta Amerika ve özelikle İsrail'in satranç oyunlarını görmek lazım bu ateş ülkemizi de etkiliyor bu oyunları dış destekli bu senaryolar bu ülke üzerinde de senaryolar yapıyor

Allah korusun inşallah.


Değerli dostlar okuyucular benim şahsi görüşüm orta da iki seçenek var
1.Onurlu mazlum halklar ve İslam alemi bu dünyanın baş belası mı olmuş..


2.Yoksa dünya da İslam coğrafyasında hükümdarlık yapmak isteyen emperyalist güçlerin satranç oyunlarımı bu dünyanın baş belası mı olmuş.


Takdiri dostlara okuyuculara bırakıyorum safımızı belirlemek gerek ben şahsen tarafsız değilim safımı belirtiyorum.
2. şıkın doğru olup 2. şıkı de şiddetle kınıyorum lanet ediyorum.

 

Menduh Çakar

Mardin Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı....


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30