ÇEV-GÖN BAŞKANI ÇAKAR`DAN ZERGAN DERESİ TEPKİSİ

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Zergan Deresi çalışmalarının durdurulduğunu dile getirerek sitem etti.

Mardin 16.03.2016 19:59:41 0
ÇEV-GÖN BAŞKANI ÇAKAR`DAN ZERGAN DERESİ TEPKİSİ

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Zergan Deresi çalışmalarının durdurulduğunu dile getirerek sitem etti.

Başkan Çakar açıklamasında şunları söyledi:

Kızıltepe Zergan Deresi ıslah çalışmaları, uzun zamandır sürmesine rağmen bitmedi. Bizler Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak, her zaman bu sorunu gündeme getirip, basın aracılığıyla yetkilileri ve ilgilileri sorunun çözümüne davet ediyoruz. Bölgemizde siyasi sorunlar olduğu için yerel yönetim sorunlar göz ardı ediliyor..

Bir çok duyarlı Kızıltepe vatandaşı bize Zergan Deresi’nin ıslah çalışmalarının akıbetini öğrenmek için bize mesaj gönderiyorlar.

Ama maalesef Zergan Deresi’nin ıslah çalışmaları bitmek bilmiyor.. Güya; ihale edildi, para aktarıldı. Peki bu işle meşgul müteahhit kim, nerede? Bir türlü tanıyamadık. İlçe halkı bunu öğrenmek istiyor, bu ihale çalışmalarını yavaşlatan hatta bırakma noktasına getiren müteahhitle bire bir konuşmak istiyoruz. Bilgi ve son gelen aşamayı öğrenmek istiyoruz. En önemlisi de çalışma ve faaliyetlerinin durdurulmasıyla ilgili bilgi almak istiyoruz. Bu ilçe sahipsiz değildir. Bu konun takipçisi olacağız.

 Şu anda çalışmalar durmuş durumda. Dereden akan pislikler var, çevreye yayılıyor. Mahalle sakinlerinin halen bazılarının kanalizasyon borularından gelen atıklar bile dereye bırakıldığını görüyoruz. Bunun üstünde, sanayiden gelen kimyasal atıklarda buraya atılınca, o bölgede çekinmez bir durum ortaya çıkıyor.

Her zaman, Zergan Deresi ile ilgili çalışma, faaliyetlerin yanı sıra ikaz raporu yazarak; ilgili ve yetkili kişilere mesaj gönderiyoruz.

Kızıltepe Belediyesi dere içindeki atıkları belirli sürelerle temizleyip gereğini yapıyor. Ama bu sadece belediyenin yapacağı bir şey değil, bir ekip halinde yapılması gerekir Ve, ihale durumunun da çözülmesi gerekir. Bu haber üzerine gerekli yerlerden açıklama beklemekteyiz. Sonrasında bizlerde bir rapor yapıp gerekli yerlere ileteceğiz. Basına ve kamuoyuna duyurulur.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


27.2° / 16°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,24% 0,19
  • EURO

    34,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    2418,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59