ÇETKODER: ‘Emekliler arasındaki uçurum ortadan kaldırılmalı’

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş ,''Emekliler arasındaki farklılıklar ve uçurumlar kalkmalı, aynı pirimi yatıran kişiler farklı aylık alıyorlar. Bu yanlış düzelmeli. Adaletli değil” dedi.

Gündem 28.06.2023 12:12:00 0
ÇETKODER: ‘Emekliler arasındaki uçurum ortadan kaldırılmalı’

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, yıllardır intibak yasasının çıkmasını bekleyen emeklilerin perişan halde olduğunu söyleyerek, “Emekliler arasındaki farklılıklar ve uçurumlar kalkmalı, aynı pirimi yatıran kişiler farklı aylık alıyorlar. Bu yanlış düzelmeli. Adaletli değil” dedi.

 

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, temmuz ayında açıklanacak emekli zamları öncesi önemli değerlendirmelerde bulundu. Göktaş, “Aynı pirimi yatırmış iki ayrı emekli var. Biri 2000 öncesi emekli diğeri 2000 sonrası emekli, ama aylığı eşit değil. İntibak bunun için önemli” dedi. Emeklinin perişan halde olduğunu savunan Başkan Göktaş, “2000 öncesi emekli olan ile 2000 sonrası emekli olan ve aynı primi yatıran kişiler farklı aylık alıyorlar. Bu yanlış düzeltilmeli çünkü bu durum adaletli değil. Emekliler yıllardır intibak yasasının çıkmasını bekliyorlar. Bu da çıkmıyor. Taban aylıklarda değişim olmazken ‘siz en düşük emekli aylığını 7 bin 5 yüz yaptık’ derseniz bu hakkaniyetli olmuyor” ifadelerini kullandı.

 

“2 BİN LİRA İLE KURBAN KESİLİR Mİ?”

 

“Günümüz ekonomik koşullarında asgari ücreti yeniden belirleyen hükümetimiz, memur için de zam düşünüyor” diyen ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, açıklamasına şöyle devam etti: “En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak deniyor. Olmasın demiyoruz. Ama emekli de insan. Emekli insanlarında refah seviyesi yükseltilmelidir. Bu yüzden onların beklediği intibak yasası bir an evvel çıkmalı, Emekliler arasındaki farklılıklar ve uçurumlar da ortadan kalkmalı, ardından da ortaya çıkan sonuca göre en az yüzde 45 zam verilmeli. Açlık ve yokluk sınırı altında insanlar inliyor. Emekli perişan halde. Bayram ikramiyeleri veriliyor. Ne kadar? 2 bin lira. 2 bin lira ile kurban kesilir mi?  Günlerdir emekli, bu rakamın en az 5 bin olacağını umut ediyordu. Yine umutlar boşa düştü. Yarınlar için zam verilecek deniyor, o da böyle komik bir şey olmasın!”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19