CEMİL AYDOĞAN ÖCALAN İLE GÖRÜŞME TALEBİNDE BULUNMAYA KARAR VERDİĞİNİ AÇIKLADI

Barış Aktivisti "Cemil Aydoğan" önümüzdeki günlerde İnsan hakları Barış ve kardeşliği amaç eden,tam donanımlı bir dilekçeyle Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere Adalet bakanlığına başvuracağını söyledi.

Mardin 3.08.2023 12:46:00 0
CEMİL AYDOĞAN  ÖCALAN İLE GÖRÜŞME TALEBİNDE BULUNMAYA KARAR VERDİĞİNİ AÇIKLADI

Barış Aktivisti "Cemil Aydoğan" önümüzdeki günlerde İnsan hakları Barış ve kardeşliği amaç eden,tam donanımlı bir dilekçeyle Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere Adalet bakanlığına başvuracağını söyledi.


Barış Aktivisti "Cemil Aydoğan" ülkemizde ve uluslararasında Barış süreçlerini sabote eden kronik zincirleri kırmak amacıyla, yeni bir ve kardeşlik sürecine
acil bir ihtiyaç duyulmaktadır açıklamasında bulundu.


1996 tarihinde Refah partisi Van Milletvekili Fethüllah Erbaş başkanlığında Zap kampında alınan 9 esir asker heyetinde koordinatör olarak görev yapan, 2013 ve 2015 ateşkes sürecine katkı sunan "Aydoğan" bir tarihçi yazar olarak Mezopotamya ve Anadolu tarihini bilen, Türkiye Cumhuriyetinin bir Vatanseveri olarak bu ülkede 1000 yıldır içiçe olan bu ülke halklarının bölünme zeminin hiçbir şekilde mümkün olmadığını bilen bir Barış Aktivistiyim. Açıklamasında bulundu.

 


Öcalan ile görüşme taleplerinin insan hakları beyannamesinde bulunan kiriterlere uygun düşmeyen kararlar ile rededildiğini büyük bir üzüntü ile tanık olduğunu söyledi.
Bu Ülkeye Uluslararası af örgütü ödülü ile, Milenyumda İnsan hakları ve şövalyelik ödülünü alan! Türkiyede en fazla İnsan hakları ve Barış ödülleri sahibi olan! ülkemizi temsilen 1999 yılında Brüksel'de, Dünya İnsan hakları konferansına konuşmacı olarak katılan! ulusal ve toplumsal hizmetlerde bulunan, bir Barış Aktivistin! bu demokratik ve insani talebinin sayın Adalet bakanı ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edileceğine inanıyorum. Açıklamasında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER;MEMET GÖKBALIK


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19