ÇELİKUS,`KONKORDATO TOPLUMSAL BARIŞI TEHDİT EDİYOR`

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS, iflasın eşiğine gelen şirketlerin konkordato çekmesine sert tepki verdi.

Gündem 5.10.2018 14:45:48 0
ÇELİKUS,`KONKORDATO TOPLUMSAL BARIŞI TEHDİT EDİYOR`

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS, iflasın eşiğine gelen şirketlerin konkordato çekmesine sert tepki verdi.

 

            ESDER Genel Başkanı ÇELİKUS, nakit akışlarını yönetemeyerek batma noktasına gelen şirketlerin mahkemeler aracılığıyla alacaklılarla anlaşıp borcunu ödeme takvimine bağlamak için kullanılan konkordato sisteminin sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada  konkordato sonucu borcundan kurtulan borçlu şirketin alacaklıları ile alacaklı ve borçlu şirkette çalışan işçilerin  mağdur edildiğini, bu alacaklılar arasında tedarikçi esnaflarında bulunduğunu belirtti.

 

            ÇELİKUS," Konkordato vesilesiyle borçlarını yapılandırma imkanı bulan borçlular nedeniyle alacaklı şirket başta olmak üzere alacaklı ve borçlu şirketlerde çalışan işçilerimizde maaş alamamakla başlayan dönem iş sözleşmesi feshine kadar gitmekte bu durumda işsizlik oranının her geçen gün artmasına neden olmaktadır." derken konkordato sisteminin her iki tarafı da mağdur etmemesi için tedbir alınması gerektiğini söyledi.

 

            Aynı zamanda konkordato çeken şirketlerin bankalarla olan ilişkileri de sıkıntılı olduğunu ve bankaların 40 civarındaki yüksek faizlerinden dolayı konkordato çeken firmaların bir kısmının haklı nedenleri bulunduğu söyleyen ÇELİKUS," Bu yüksek faizlerle iş çevirme ve ayakta kalmanın zorluğunu da biliyoruz. Sözlerimiz gerçekten sıkıntıya düşen firmalar için değil bunu suistimal eden firmalaradır. Bu konuda hükümetten faiz oranlarını düşmesini ve bu konkordato çeken firmaların titizlikle mercek altına alınmasını talep ediyoruz." dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88