Cartoonito yeni çizgi filmiyle “her çocuk eşsizdir” diyor

Çocukların kapsayıcılığı ve farklıkları kucaklamayı öğrenmesini önemseyen Cartoonito, yeni çizgi filminde işitme cihazı kullanan Nicky karakterini anı cihazı kullanan 6 yaşındaki seslendirme sanatçısı İpek Öner'e seslendirtti.

Gençlik Haberleri 8.02.2024 11:45:00 0
Cartoonito yeni çizgi filmiyle “her çocuk eşsizdir” diyor

Eğlenceli içerikleri ile çocukların kapsayıcılığı ve farklıkları kucaklamayı öğrenmesini önemseyen Cartoonito, yeni çizgi filmiyle bu amacı destekliyor. Cartoonito’nun yeni çizgi dizisi Pazar Eğlencesi’nde işitme cihazı kullanan Nicky karakteri, aynı cihazı kullanan 6 yaşındaki seslendirme sanatçısı İpek Öner’in sesiyle hayat buluyor. 

 

Çocukların çevresine saygılı ve adaletli birer birey olarak yetişmesini teşvik eden Cartoonito, içerikleriyle bu mesajları vurguluyor. Cartoonito’nun 2024 yılının başında yayın akışına eklediği Pazar Eğlencesi “Her çocuğun özgün benliği olduğu” mesajının altını çiziyor. Kapsayıcılık, bireysellik ve özgünlüğü kapsayan mesajlara sıkça veriyor. 

 

Pazar Eğlencesi, renkli bir sahil köyünde geçen eğlence dolu bir çizgi film olmasının yanı sıra izleyicinin içini ısıtan, eğlenceli birçok karaktere de yer veriyor.  Çizgi film, izleyenleri okulun ve işin hafta boyunca tatilde olduğu, aile ve arkadaşlarla vakit geçirmek dışında farklı bir şeyin olmadığı aile günlerine geri götürüyor. 

 

Çizgi filmde Nicky adında işitme güçlüğü çeken ve işaret dili kullanan olağanüstü bir karaktere de yer veriliyor. Cartoonito, Pazar Eğlencesi ile gerçek ve farklı hikayeleri anlatmanın öneminin altını çiziyor. 

 

Türkiye’de bir ilk 

Yayınlandığı tüm ülkelerde çocukların favori çizgi filmleri arasına giren Pazar Eğlencesi’nin en renkli kahramanlarından biri olan ve işitme cihazı kullanıp işaret dili bilen Nicky’i, Türkiye versiyonunda da aynı cihazı kullanan İpek Öner Iyuno Turkey stüdyolarında seslendirdi. Pazar Eğlencesi engelli bir karakterin engelli bir sanatçı tarafından seslendirmesi ile Türkiye’de bir ilk olarak da dikkat çekiyor. 

 

İşitme cihazı hayatın gerçeği, işaret dili bir süper güç 

Cartoonito’nun kapsayıcılığı vurguladığı Pazar Eğlencesi’nde Hugo’nun en yakın arkadaşı olan Nicky’nin işitme cihazı; hayatın bir gerçeği, kullandığı işaret dili ise ‘süper gücü’ olarak tanımlanıyor. 

 

Cartoonito’nun yepyeni içeriği Pazar Eğlencesi hafta içi her gün saat 11.00’de çocuklarla buluşuyor. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MAGAZİN SERVİSİ

 

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19