ÇANKAYA ZABITASINDAN SIKI DENTİM

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bayram öncesinde arttırdığı denetimlerde, Son Kullanma Tarihi” etiketi olmayan ürünlere el koydu.

30.09.2014 21:11:19 0
ÇANKAYA ZABITASINDAN SIKI DENTİM

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bayram öncesinde arttırdığı denetimlerde, “Son Kullanma Tarihi” etiketi olmayan ürünlere el koydu.
 
Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bayram öncesinde ağırlık verdiği gıda denetiminde, halk sağlığını hiçe sayanlara göz açtırmadı. Bayram öncesi üretimi ve tüketimi artan baklava, börek, şekerleme gibi ürünlerin yapıldığı imalathane ve satış noktalarına yönelik denetimleri sıklaştıran ekipler, kullanılan hammaddeleri tek tek kontrol etti. Zabıta Ekipleri etiket yönetmeliğine uymayıp “Son Kullanma Tarihi”ni sıradan damgalama ile yapan firmaların ürünlerini kullanan pastanelere ceza kesti. 
 
BOZUK ÜRÜNLER DE İMHA EDİLDİ

Denetimler kapsamında, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri ve bu ürünlerle imal edilen mamulleri imha eden ekipler, imalathanelerin gerekli hijyenik koşulları yerine getirip getirmediğini de denetledi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in, halk sağlığının korunması yönündeki talimatları doğrultusunda denetimlerin bayrama kadar aralıksız sürdürüleceğini belirten yetkililer, işletmeleri de bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Çalışanların uygun iş kıyafeti giymesi, açıkta satış yapılmaması, iş yeri ruhsatı uygunluğu gibi konuları da denetleyen ekipler, çalışmalarını bayram boyunca da sürdürecek.

Çankaya sınırları içerisinde bozuk ürün ve kötü muamele ile karşılaşan vatandaşlar Çankaya Belediyesi Çözüm Merkezi’nin 444 06 01 ve Telsiz Merkezi’nin 230 75 51 no.lu telefondan şikayetlerini iletebilecekler.

 

 

artuklu haber ajansı-ankara

haber:abdullah ortaç


Anahtar Kelimeler:
31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19