ÇANKAYA, ONUR KIRMADAN YARDIM EDİYOR

Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED), Ramazan ayı boyunca da ihtiyaç sahiplerine özel ve öncelikli bir biçimde yardım götürecek.

Belediye Haberleri 14.07.2013 13:20:10 0
ÇANKAYA, ONUR KIRMADAN YARDIM EDİYOR

Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED), Ramazan ayı boyunca da ihtiyaç sahiplerine özel ve öncelikli bir biçimde yardım götürecek.

İhtiyaç sahibi kişilere, yılın her ayında market düzeninde veya evlerine yardım paketleri teslim ederek onur kırmadan yardımda bulunmayı sürdüren Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED), Ramazan ayı boyunca, temel gıda ve çeşitli gıdaların yer aldığı yardımlarının sayısını artırıyor.

Yardıma muhtaç 6 bin kayıtlı üyenin bulunduğu ÇAYED, vatandaşların, evlerinden ücretsiz servislerle alınarak kendi bünyesindeki marketten alış veriş yapmalarına olanak sağlıyor. ÇAYED, vatandaşların, temel gıdadan ayakkabıya kadar pek çok çeşidin bulunduğu marketten ücretsiz alışveriş yapan vatandaşların yine ücretsiz servislerle evlerine ulaştırılması imkanını da sunuyor.

YARDIMLAR SAHİPLERİNE ULAŞIYOR

Bağış yapmak isteyen hayırseverlerin de Ramazan ayı vesilesiyle yardım sayısını artırdıklarını belirten ÇAYED yetkilileri, yardımların tamamını ihtiyacı sahibi vatandaşlara ulaştırdıklarını belirttiler. Çankaya Belediyesi ve ÇAYED yardım derneği arasındaki protokol gereği, Çankaya Belediyesinin “Yeni Toplumcu Belediyecilik” anlayışı ve Başkan Tanık`ın "onur kırmadan yardım" ilkesini, Anadolu insanının paylaşma ve dayanışma kültürü ile birleştirerek yardıma ihtiyacı olan ailelere yönlendirme amacıyla hareket eden ÇAYED, bağış yapmak isteyenlerin ve yardıma ihtiyacı olanların kendilerine ulaşabileceklerini bildirdiler.
Ailelerin gelir durumlarına göre yardım önceliği uygulaması ile hareket eden ÇAYED yetkilileri, yıl boyunca ulaştırdıkları yardımları, Ramazan ayında artırmalarının nedeninin ise örf ve geleneklere göre akraba ve komşularla birlikte iftar yapma isteğinin daha fazla ihtiyaç doğurmasından kaynaklandığını o nedenle yardımın da fazla yapıldığını sözlerine eklediler.

İNCİTMEDEN VE KARŞILIK BEKLEMEDEN YARDIM

21. yüzyılda yoksulluk yaşanmasının üzücü olduğunu ve Çankaya’da ikamet eden vatandaşların yardıma muhtaç olmadan yaşamaları için belediye olarak ellerinden geleni yerine getirdiklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Vatandaşlarımıza, yardımlarımızı, rencide etmeden, onurlarını kırmadan, konu komşuya göstermeden götürmeye özen gösteriyoruz. Onlardan bir şey beklemeden, kullaştırmadan yardım ulaştırmamız bizim hem insanlık hem yurttaşlık hem de yerel yönetim sorumluluğumuzdur. Biz elimizde olanları, Anadolu kültürümüzün bize öğrettiği duygularla paylaşmaya ve dayanışma göstermeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Çankaya ilçesi sınırlarında ikamet eden İhtiyaç sahibi vatandaşlar, Çankaya Belediyesi Çözüm Merkezi’ni arayarak (444 06 01), TODAM ve ÇAYED’e başvuranların, gelir durumları incelendikten sonra acil olan öncelikli olarak yardım alabilecekler. Vatandaşlar, Çankaya Belediyesi Çözüm Merkezi 444 06 01 ile Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED)472 00 10 numaralı telefonları arayarak yardım alma imkanını bulabilecekler.


ABDULLAH ORTAÇ(AHA(ANKARA)-ÇANKAYA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04