ÇANKAYA KIZILIRMAK MAHALLE MUHTARI ZUHAL IRGAŞ'TAN DEPREMZADELERE 5 TIR MALZEME YARDIMI

Ankara'nın Çankaya İlçesine bağlı Kızılırmak Mahalle Muhtarı Zuhal Irgaş,Topladığı 5 Tır Yardım Malzemesini Deprem Bilgesine uğurladı. Aslen Mardinli olan Zuhal Irgaş'a Mahalleli 'den tam destek geldi.

13.02.2023 16:30:00 0
ÇANKAYA KIZILIRMAK MAHALLE MUHTARI ZUHAL IRGAŞ

Ankara'nın Çankaya İlçesine bağlı Kızılırmak Mahalle Muhtarı Zuhal Irgaş,Topladığı 5 Tır Yardım Malzemesini Deprem Bilgesine uğurladı. Aslen Mardinli olan Zuhal Irgaş'a Mahalleli 'den tam destek geldi.

 

Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallisi Muhtarı Zuhal Irgaş, 6 Şubat sabahında Kahramanmaraş 'ta  7.7 şiddetinde meydana gelen ve  10 ilimizde yıkıma neden olan  büyük depremin ardından Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallisi Muhtarı olarak hemen bir yardım kampanyası düzenlediklerini  ifade etti.

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

6 Şubat 2023 saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezinde meydana gelen ve  Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kilis illerinde de büyük yıkıma neden olan  depremler için saat 11.00 gibi valiliğin yardım kampanyası başlatması üzerine, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallisi Muhtarı( Muhtarlığı)  olarak  “Kıymetli komşularımız şimdi dayanışma zamanı” diyerek  mahallemizde yardım kampanyası başlattık.

Bir 12 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahalle Muhtarlığını bugüne kadar büyük bir başarı ile yürüten ve Mahalleli tarafından çok sevilen Zuhal Irgaş,Aslen Mardinli olduğunu belirterek şunları söyledi;

 

‘’  Ankara’da da hissedilen, olası bir deprem için, mahallemde toplanma alanlarını ve yine olası bir depremde binaların yakınında özellikle yüksek binalarımızın yakınında bulunmamaları yönünde duyurular yaptım.


Kampanyanın ilk saatlerinde 5- 10 koli ile başlayan yardımlar, çığ gibi büyüdü. Organizasyonda komşularımızla ekipler oluşturduk. Mahalle sakinlerimizin deprem bölgesindeki yakınları ile koordinasyonu sağlayıp çalışmalarımıza hız verdik. Lojistik kısmında yoğun talepten dolayı araç ve ücret sıkıntısı çektiğimiz anda esnafımız hemen yardıma koştu.  Yardım duyurumuzu “2 saate kamyon çıkaracağız” diye başlattık ve saat 11.16 da yaptığım duyurudan sonra 14.45’te Kahramanmaraş’a ilk aracımızı çıkarttık. Buradan giden yardımlar komşularımızın yakınları tarafından karşılanıp direk nokta atışı olarak gecenin 03.00-04.00’da yardım gitmemiş köylere ilçelere dağıtımlarını gerçekleştirdik. Yardım kamyonlarımız Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya ulaştı. Bundan sonraki yardımımız Hatay’a olacak. 


Kampanyamıza azalarımız, mahalle sakinlerimiz ve esnaflarımızla başladık fakat ilerleyen saatlerde Ankara’nın farklı bölgelerinden hatta şehir dışında olan komşularımızdan da destekler geldi.
Vatandaşlarımız son derece yardım ve dayanışma örneği gösterdi. Beni arayıp durum nedir diye soran bir vatandaşımız çalışmayı duyar duymaz muhtarlığa geldi kısa zamanda yarım komyonet malzeme getirdi hızını alamayıp alışveriş merkezine gidip bir komyonet daha alıp deprem bölgesine gönderdi. Muhtarlığımıza malzeme getirip yapılan çalışmayı gören vatandaşlar, üzerindeki kabanı çıkarıp veren, yoldan araçla geçip powerbank aletini bırakan, yoldan market alışverinden geçerken paketini bırakan bir çok vefalı vatandaşlarımız oldu. Çığ gibi büyüyen yardımlar muhtarlığımızın dışına taştı. Komşu özel eğitim veren kurumlar depolamada dershane kapılarını açtı bu vesileylede dersane yönetimleri seferberliğimize dahil olup tüm velileri ile kampanyamıza destek oldular.
Mahallemizdeki eğitim kurumlarından çıkan öğrenciler cep harçlıklarıyla yardım paketi oluşturdu. Ve bu öğrencilerimiz malzeme taşımada her gün gönüllü oldular. Yardımı duyan lise öğrencileri başka mahalleden kolileme ve taşımada gönüllü oldu. Tabi ortaöğrenim öğrencilerimizi unutmayalım oyuncak getiren koli taşımada da etkin rol üstlelenler oldu. Ve bu öğrencilerimizi çocuklarımızın gayretlerini görürken çok duygulu anlar yaşadık, her defasında sarıldık hep beraber ağladık. Geleceğimiz emaneti bu yavrularımızı görünce  “Kardeşim aç açıkta kalmasın ...” diye yeni bir kampanya başlattım.

 
Mahallemizin anneleri babaları,  bu zorlu günde çocuklarımıza yardımlaşma dayanışma duygularını yaşamaları için çocuklarınızla beraber desteklerinizi bekliyoruz. Çorapsız çocuklarımız  mamasız bebeklerimiz kalmasın yardımına !!! davet ediyoruz...  çağrısıyla vatandaşlarımız çocuklarını da yanına alıp yardım kampanyamıza destek verdi. 
Tabi organizasyonumuzda en önemli faktör iletişimdi.Bu konuda da azalarımız, yöneticilerimiz ve bina görevlisi komşularımız çok etkili oldu. Bilgi akışlarımızı anlık olarak, mahallemiz ve çevremize yayılmasında, son derece destekleri oldu. Burada insan gücünün ihtiyaç duyulmasında bina görevlisi komşularımıza büyük bir vefa örneği gösterdi ve bu şekilde de mahallemizin “yardım timini” oluşturmuş olduk.


Bugünden sonraki çalışmalarımız deprem bölgesinden gelen hem de deprem bölgesinde kalıp ayakları üzerinde  durmaya çalışan insanımızın ihtiyaçları için olacak. Öğrencisinden ev kadınına ihtiyar heyetimizden esnafından ,işadamına ,dershanesinden, market çalışanına tüm komşularımıza herkese teşekkür ediyorum. Biz Kızılırmak Mahallesi Muhtarlığı olarak bu çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz' 'Açıklamasında bulundu.

Bir 8 kişi ve açık hava görseli olabilir

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00