ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ATANAN HASAN AYRANCI`DEN TEŞEKKÜR MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Prof.Dr. Hasan Ayrancı Teşekkür Mesajı Yayınladı.

Gündem 15.03.2017 18:45:12 0
ÇANKIRI KARATEKİN  ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ATANAN HASAN AYRANCI`DEN TEŞEKKÜR MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Prof.Dr. Hasan Ayrancı Teşekkür Mesajı Yayınladı.

 

“11 Mart 2017 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından tevdi edilen Çankırı Karatekin Üniversitesi rektörlüğü görevine başlamış bulunuyorum. 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile rektör atamaları konusunda yapılan değişikliğin ilk uygulamalarından biri olarak Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne atanmış olmam gurur vericidir. Yeni atama sisteminin dünyanın gelişmiş üniversiteleriyle benzerlik gösteren referanslara bağlı bir yapıda olması bu gurumuzun kaynağıdır. Çankırı Karatekin Üniversitesi yeni sistem rektörlük seçimi için yapılan aday müracaatlarında en çok tercih edilen

üniversiteler arasında ilk üç sırada yer alarak rektörlük için öncelikli tercih edilen üniversitelerden olduğunu göstermiştir.

 

Yeni sistem, üniversite ve şehir arasındaki bağı dikkate alarak mevcut ve doğabilecek problemleri çözebilecek, yeni ufuklar açacak ve yükseköğretimin maddi-manevi ürünlerini yerel, ulusal ve uluslararası düzeye taşıyabilecek niteliklere sahip aday seçmenin yollarını açmıştır. Ayrıca, eski sistemde sıkça şikâyet konusu olan seçim sürecinin doğurduğu gerilim ve bunun üniversiteye yansıtılmasından kaynaklı problemlerin önü alınmıştır.

 

Tarafımıza tevdi edilen bu görevin yerine getirilmesi için bizi seçilecek adaylar arasında tercih ederek Cumhurbaşkanlığı makamına sunan Yüksek Öğretim Kurulu üyeleri ile muhterem başkanımız Yekta Saraç’a ve bunu onaylayarak yükseköğretimimize hizmet fırsatı veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a teşekkürlerimi arz ederim.

 

Prof. Dr. Hasan Ayrancı
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78