ÇANKIRI`DA ÜNİVERSİTE HOCALARI CÜBBELERİ İLE MİLLİ İRADE İÇİN YÜRÜDÜ

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü ve Hocaları Milli İrade için Cüppeleri ile Demokrasi Yürüyüşü Yaptı

Gündem 14.07.2017 20:36:58 0
ÇANKIRI`DA ÜNİVERSİTE HOCALARI CÜBBELERİ İLE MİLLİ İRADE İÇİN YÜRÜDÜ

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü ve Hocaları Milli İrade için Cüppeleri ile Demokrasi Yürüyüşü Yaptı



“15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Çankırı Karatekin Üniversitesinin düzenlediği bir panel ve demokrasi yürüyüşü ile anıldı. Türkiye tarihinde ilk defa üniversite hocaları cüppeleri ile Milli İrade için yürüdü. Bu yürüyüş, üniversite öğrencileri ve Çankırılı vatandaşların katılımları ile gerçekleşti.



Etkinlik, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla düzenlenen panel ile başladı. Panele Rektör Ayrancı’nın yanı sıra Doç. Dr. Gürbüz Özdemir, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akyol, Yrd. Doç. Dr. Hakkı Kalaycı konuşmacı olarak katıldı.



Panel sonrası 100. Yıl Kültür Merkezinden Güzel Sanatlar Fakültesi bahçesinde kurulan Demokrasi Nöbeti Çadırına kadar tüm öğretim üyeleri cübbeleri üzerlerinde kortej yürüyüşü yaptı.


Yürüyüş sonunda Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı korteje eşlik edenlere ve Çankırı halkına hitaben şunları söyledi;


15 Temmuz gecesi bu Millet bir destan yazdı. Gerekirse bir daha yazar. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah Teâlâ derecelerini artırsın. Gazilerimize sağlık diliyorum. Şehitlerimizin alanlarına sabır niyaz ediyorum. Bizlere de dirayet ve metanet niyaz ediyorum. Bugün önemli bir faaliyet gerçekleştirdik. Üniversitelerde hocalar bugüne kadar cüppeleri ile hiç milli iradenin yanında olmamışlardı. Belki de bir ilki gerçekleştirdik. Milli irade için akademisyenler cüppeleri ile birim amirlerimiz ve vatandaşlarımız ile öğrencilerimiz ile birlikte yürüdü. Bu Türkiye tarihi için ve Çankırı tarihi için önemli bir dönüm noktasıdır. Bu bakımdan yürüyüşe katılan sizlere milletim adına teşekkür ediyorum. 15 Temmuzda yazılan destanı bu millet devam ettirecektir. Müslüman Türk evladı pranga kabul etmeyecektir. Ancak ve ancak kendi iradesi ile hareket edecektir. Çünkü aksinin kabulü onursuz bir yaşam, parya olmak prangalarla yaşamak anlamına gelir. En büyük pranga ise zihne ve vicdana geçirilmiş prangalardır. Bunlar insanı tüketir, kurutur ve bütün iddiasını kaybettirir.  Üç nesil sonra ortada bir millet ve memleket bulamazsınız.


Biz üniversite olarak, aklın kül haline gelmiş şekli olarak tabiatı ile bu milletin iradesine pranga vurulmasını kabul edemezdik. Çünkü aklın olmadığı yerde özgürlük; özgürlüğün olmadığı yerde üniversite olmaz. Özgür düşünce olmaz, araştırma olmaz ve biz olmayız. Bütün milletler, bütün büyük milletler ilim alanında, sanat alanında hep en önde olmuşlardır. Bu işin tabiatı-naturası gereği böyledir. Edebiyatı, tarihi, sanatı ve ilim hayatı olmayan bir memleket yaşayamaz. Sadece geçici bir topluluk gibi kalır ve gelecek nesillere aktaracak bir değeri olmaz. O zaman bu sanat, ilim ve irfandan değerler üretmek ve mevcut değerlerimizi kaybetmeden zenginleştirerek gelecek nesillere intikal ettirmemiz gerekiyor. İşte biz bunun için varız, bunun için bir aradayız ve bunun için buraya geldik. Onun için yürüdük, onun için ifadelerde bulunuyoruz. Onun için gözyaşlarımızı tutamıyoruz.


Evet, bir destan bu. Bu destanı torunlarımıza yedi nesil ilerisine, yetmiş nesil ilerisine kadar götüreceğiz. Çünkü biz yedi nesil önceki dedelerimizin rüyaları ile büyüdük. Onlardan aldığımız feyizlerle bugüne geldik. Zira yedi nesil önce bir dedenin gördüğü rüya yedi nesil sonra torunlarında ortaya çıkar. Biz bir rüya toplumuyuz. Büyük Türk Milleti bir rüya ile kurulmuştur. Bu rüyayı gerçekleştireceğiz. Hepimizin hepinizin desteği ile. Bu katkıyı bize verdiğiniz için bütün katılımcı arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Dedi.
Yapılan açıklamada kurulan demokrasi çadırının 16 Temmuz akşamına kadar kalacağını açıklandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ÇANKIRI


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79