ÇANAKKALE DESTANI MAMAK`TA ADETA YENİDEN YAZILDI

3000 metrekare alanda dev bir Çanakkale platosu kuran Mamak Belediyesi, Belediye kent tiyatrosu oyuncuları ve Mamak?ta ki öğrencilerin yer aldığı 200 kişilik dev ekip ile ,hazırlanan platoda Çanakkale Zaferi?ni yeniden yaşattı.

19.03.2016 10:56:46 0
ÇANAKKALE DESTANI  MAMAK`TA ADETA YENİDEN YAZILDI

Çanakkale zaferinin 101. yıldönümünde Mamak Belediyesi şanlı destana yakışır anma programı gerçekleştirdi. Anma programı için aylar öncesinden hazırlanmaya başlayan Mamak Belediyesi, 3000 metrekare alanda dev bir Çanakkale platosu kurdu. Belediye kent tiyatrosu oyuncuları ve Mamak’ta ki öğrencilerin yer aldığı 200 kişilik dev ekip, platoda Çanakkale Zaferi’ni canlandırdı. Karargah, sahra hastaneleri, cepheler ve mevziler aslına uygun olarak hazırlandı. Plato hazırlanırken her detayı düşündüklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Çanakkale kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın topundan Anzak gemilerine kadar her detayı en ince ayrıntısına kadar düşündük” dedi. Mamak Belediyesi, Mamak Kaymakamlığı, Mamak Müftülüğü ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen programda Mamak’ta Çanakkale ruhu adeta yeniden canlandı.

2OO KİŞİLİK KADRO İLE ÇANAKKALE DESTANI SEYREDENLERI DUYGULANDIRDI

Kent Tiyatrosu aylar öncesinden başladığı dekor ve kostüm hazırlıklarıyla Çanakkale’de savaşın en şiddetli yaşandığı mevzi ve siperleri, Kartaltepe Kentpark’ın eteklerine kurdu. Açıkhava tiyatrosuna dönüşen alanda 200 kişilik dev kadro Çanakkale’yi canlandırdı. Kınalının cepheye gidişi, müstahkem mevki karargahındaki savaş hazırlıkları, Nusret Mayın Gemisi’nin deniz savaşı, Seyit Onbaşı, kara harekatı, Yahya Çavuş ve taarruz sahneleri nefesleri kesti. İzleyicilerin hayranlıkla izlediği programda duygusal anlar yaşandı. 

Binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen programa AK Parti Ankara Milletvekili ve Meclis İdari Amiri Ahmet Gündoğdu, AK Parti Ankara Milletvekili Julide Sarıeroğlu, Mamak Kaymakamı Ali Mantı, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak Müftüsü Muharrem Genç, Mamak Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve Mamaklı öğrenciler katıldı.

BAŞKAN AKGÜL;''AMACAIMIZ ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATMAK''

101 yıl önce büyük bir destanın yazıldığını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Çanakkale’ye zafer demek yetmez bir destan yazıldı. O gün karşısında teknoloji olarak, silah mühimmat ve sayı olarak çok çok üstün olan emperyalist güçlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele eden bir neslin evlatlar olarak buradayız. Amacımız Çanakkale ruhunu unutmadan gelecek nesillere aktarmak. Çanakkale ruhu bu milletin hiçbir ayrım yapmadan tüm etnik yapılarıyla bu vatan bu bayrak için bir ve beraber olarak bir arada savaşması demek. Bu gün tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi ülkemize diz çöktürmek için uğraşıyorlar. Üzerinde yaşadığımız vatanımızın bizlere nasıl emanet edildiğini bilerek bir olarak, birlik olarak vatanımıza sahip çıkacağız. Bu platoyu genç nesillerimize o ruhu göstermek için yaptık” dedi.

AK PARTİ ANKARA MİLLETVEKİLİ GÜNDOĞDU:''GÜN BİRLİK ZAMANI''

Programda bir konuşma yapan Ak Parti Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ahmet Gündoğdu; “Çanakkale’yi Akif’i dinlemeden anlamak mümkün değildir” diyerek sözlerine şöyle devam etti; “O gün Çanakkale’ye niye geldiğini bilmeyen Anzaklar gibi dünyanın binlerce kilometre ötesinden bizi vatanımızda boğmak için gelenlere inat bu millet kenetlenmesini ortaya koyarak bu millet Çanakkale destanını yazdı. Bu gün milletimiz teröre karşı yine aynı kenetlenme duygusuyla yine ayakta” dedi. Mamak Kaymakamı Ali Mantı da hazırlanan program için Akgül’e teşekkür ederek; “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu memleketi bu toprakları bizlere emanet eden şehitlerimize Allah tan rahmet diliyorum. Ülkemiz bu gün bir takım harici ve dahili güçlerin tehdidi altında. İnşallah milletimiz birlik ve beraberliğiyle her türlü güçlüğü yenecek” dedi.

YARIŞMA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Programda protokol konuşmalarının ardından Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale konulu resim, şiir ve mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri takdim edildi.

PLATO VATANDAŞLAR TARAFINDAN 5 GÜN BOYUNCA GEZİLEBİLECEK

Protokol üyeleri platoda hazırlanan sahra hastanesi, müstahkem mevki karargahı, mevzi ve siperleri vatandaşlarla birlikte gezi. Kostüm ve dekorlarıyla son derece profesyonel şekilde hazırlanan Çanakkale platosu 5 gün boyunca açık kalacak ve Çanakkale gösterisi 5 gün boyunca saat 14:00’da sahnelenecek. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00