ÇALIŞAN KADINA DESTEK GELİYOR

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Gündoğdu yeni hükümetin kadın istihdamının arttırılması ve kadın girişimcilerin desteklenmesi konusunda "Kadın Girişimciliği Programı"nı hayata geçireceğini söyledi.

30.05.2016 16:35:09 0
ÇALIŞAN KADINA DESTEK GELİYOR

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Gündoğdu yeni hükümetin kadın istihdamının arttırılması ve kadın girişimcilerin desteklenmesi konusunda "Kadın Girişimciliği Programı"nı hayata geçireceğini söyledi.
İş hayatına atılacak kadına destek geliyor. Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan 65. Hükümet Programı'nda kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik gelecek dönemde gerçekleştirilecek düzenlemelere yer verildi. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Gündoğdu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde "Kadın Girişimciliği Programı"nın hayata geçirileceğini söyledi. Program çerçevesinde kadın istihdamına yönelik sağlanan teşviklerinin sürdürülebilirliğinin sağlanacağını da söyleyen Gündoğdu, uygulamaya konulacak Kadın Girişimciliği Programı ile kadınların iş hayatına atılmalarının kolay hale geleceğini ifade etti.
KADIN İSTİHDAMI ARTACAK
Programla kadın istihdamının arttırılması ve ilk kez iş hayatına adım atacak kadınlar için pozitif ayrımcılık ilkesini gözeten kolaylaştırıcı tedbirlerin uygulanmasının öngörüldüğünü de söyleyen Gündoğdu, “Ayrıca kız çocuklarının eğitime devam etmelerinin sağlanması için ilave teşvik mekanizmaları uygulamaya konulacak. Kadınlara yönelik mevzuat, ilgili tarafların görüşleri alınarak gözden geçirilecek” dedi.
SOSYAL RİSK HARİTASI ÇIKARILACAK
Hükümet Programı'na göre, aile bazında eğitim, sağlık, istihdam, gelir gibi alanları içeren sosyal risk haritasının çıkarılacağı bilgisini veren Gündoğdu, “Sosyal hizmet ve yardım kuruluşları arasında koordinasyon ve iş birliğini arttırmak amacıyla "Aile Bilgi Sistemi" kurulacak. Sosyal yardımlarda aile büyüklüğünü esas alan, ailenin bütünlüğünü koruyan ve sosyal destek hizmetlerinin bütünleşik bir şekilde sunulmasını sağlayacak yeni bir modelin hayata geçirilmesi amacıyla "Sosyal Yardım Kanunu" çıkarılacak” ifadelerini kullandı.
KREŞLER İÇİN TEŞVİK DÜZENLEMELERİ YAPILACAK
Vatandaşların kaliteli, hesaplı, kolay erişilebilir kreşlerden faydalanabilmesi için teşvik düzenlemelerinin de yapılacağını duyuran Gündoğdu, “Yoksul ailelere de belirli ölçütlerde internet erişimi imkanı sağlanacak. Sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlar için başlatılacak Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) aşamalı olarak hayata geçirilecek. Aile değerlerini ön plana çıkaran kültür, sanat, eğitim çalışmaları teşvik edilecek” şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00