Çakar?dan Mardin Kalesi üzerine Açıklama

Çev-gön Başkanı Menduh Çakar, Tarihi Mardin Kalesine ilişkin olarak Artuklu Habere önemli açıklamalarda bulundu.

Mardin 5.07.2015 12:50:01 0
Çakar?dan Mardin Kalesi üzerine Açıklama

Çev-gön Başkanı Menduh Çakar, Tarihi Mardin Kalesine ilişkin olarak Artuklu Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.

Mardin-Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar’ a  Mardin Kalesine yönelik olarak, bir vatandaştan gelen  bir ihbar telefonu üzerine konuyu yerinde incelemek üzere gittiği tarihi Mardin Kalesi’nde gördükleri kendisini bile şaşırttı.

ÇEV-GÖN Başkanı Menduh Çakar konuya ilişkin olarak Artuklu Haber’e yaptığı  açıklamasını aynen yayınlıyoruz.

Telefondaki kişi Mardin Kalesi  nın bitişiğinde olan Ağaçlar yandığını söyledi Mademki Anız Yangınlarıyla uğraşıyorsunuz  Çevre Derneği sınız  gelin gürün  otların yakılması için burasını yangına vermiş yangın durdurulmamış kontrolden çıkıp  sayısız ağaçlar da zarar gürmüş tabi ki burada canlı varlıklarda nasibini almış  dedi gittim gördüm gerçekten de böyle bunu kanıtlamak için resim çektim.

ÇEV-GÖN Derneği olaral  kısıtlı imkanlarla temiz çevre ve duyarlı toplum mücadelesi verdiklerini belirten,Çakar,Anız yakılması olayında da defalarca vatandaşların uyarıldığını,Yaptığımız girişimler sonucunda Gerek  Mardin  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerek se Kızıltepe kaymakamlığının vatandaşları Anız Yakma uyarısında bulunduğunu ama buna rağmen bazı kişilerin yaptığımız çalışmaları görmezden gelerek,Derneğimize haksız suçlamalar yönelttiğini belirterek,Dernek olarak kısıtlı imkanlarımıza rağmen önemli görevler ifa etteiğimizi belirtmek isterim''dedi.

Davulun sesi uzaktan hoş geliyor gelin Mardin Kalesinin Temizlik haline bakınız Geceleri Mardin’in çekilen görüntü resimlere kanmayın Dünyanın dört bir yerinde yabancı Turist akınına uğrayan ve burasına gelir sağlayan böyle bir mirası böylemi korunur.

Bizler Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak çevre ve ekolojiye gelebilecek tüm zararlara karşıyız doğayı hor gören geleceği zor görür Mardin Kalesi ekoloji ve Tarih tır Tarihi Boğmak İnsanlığı Boğmakla Eş değerdir.

Kale de bazı insanların onarım çalışma ve faaliyetlerinin yapıldığını gördüm burada Arkeologlara sesleniyoruz. Mardin Kalesi ne uygun onarımların yapılması için denetimlerinin  yapılmasını istiyoruz

Biz de Kızıltepe Çev-gön olarak  bunun takipçisi olacağız halkımıza ve kamuoyuna duyurmuş olduk.

Mardin Kadim Şehri Dünyanın göz bebeği Mardin Kalesi nin etrafında bulunan otlar böylemi yok edilir? Bilerek ya da bilmeyerek yapılan bu yangın için gereğinin yapılmasını istiyoruz. Yakılan zarar gören ağaçlar canlı varlıkların yok olması  hem vicdani hem ahlaki hem İslami olarak  uygun değil, dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04