Çakar`dan Düğünlerdeki Takı Takılmasına Tepki

Çev-Gön Başkanı Çakar Düğünlerde takı takılmasının doğru olmadığını açıkladı.

Mardin 17.08.2015 21:43:56 0
Çakar`dan Düğünlerdeki Takı Takılmasına Tepki

Çev-Gön Başkanı Çakar Düğünlerde takı takılmasının doğru olmadığını açıkladı.

 

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar Düğünlerde Takı takılmaması için yaptığı açıklamayı aynen yayınlıyoruz:

Değerli Kızıltepe Qoser halkı bu "takı takılması" konusunu  bize gelen mesaj yorum ve birebir bizimle konuşanlar bu uygulamanın geçmişte Kürt halkının örf ve adetlerinde olmadığını bu uygulama başka bir bölgenin örf adetlerinin olduğunu bazı kişiler bunlara özenerek yapmış. Halk tarafında da alışkanlık haline gelerek devam etmiştir.

Bu uygulama hoş bir şey değil, bazı insanlar mağdur oluyor bazıları sıkıntı yaşıyor onun için bu uygulamanın kaldırılması için bizde Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak halkımızın bu çağrısını yerinde bulup Basını ve Kamuoyunu bilgilendirmek için çağrı yapıyoruz.

Buradan Başta ilçemizin Kaymakamı, Belediye Eş başkanlarımız ve İlçemizin Müftüsünün beraberce yapılacağı bir toplantı ile bu uygulamaya sıcak bakıldığı halde alacağı bir karar ile Basına yapılacak bir çağrı ile kamuoyunun bilgilendirmesinin doğru olacağını düşünüyorum.

Durumu düşük fakir bir vatandaşın bu durum söz konusu ise Takı uygulaması ile değil başka şekilde yardım ve destek yapılabilir.

 Ayrıca Halkımıza bir rica çağrımız daha var Köylerde ve Mahallelerde Düğünlerde silah sıkmanın doğru olmadığını hele bu dönemde ve bu süreçte.

Gene de takdir ilgilerin yetkililerin ve halkımızın takdirine bırakıyorum.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90