ÇAKAR`DAN BARIŞÇIL AÇIKLAMA!

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar son günlerde bölgede yaşanan olaylara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Mardin 24.08.2015 22:41:31 0
ÇAKAR`DAN  BARIŞÇIL AÇIKLAMA!

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar son günlerde bölgede yaşanan olaylara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

 Mardin Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar'ın yaptığı açıklama şöyle:

Ümidimizi Yitirmeyelim Ufukta Işık Görünüyor

Kürt ve Türk Halklarının içindeki yaşama hırsı ve mücadele azmi,kimsenin durdurmasına gücü yetmez.Siyonizm (oyunları) ve Emperyalist Piyon Lobisi oyunlarına son verelim.Türkiye'de yaşanan siyasi gerilimin etkisine gözyaşı tepkisini görüyoruz.Bu akan göz yaşları  ve feryatlar Kürt ve Türk halklarının beraberce,kardeşçe yaşamasına engel olanlara,bir vicdan muhasebesidir.

Ülkemizin üzerindeki Emperyalizm,Faşizm  senaryolarına son vermek için. Türk ve Kürt Halkının temiz beyinli,onurlu insanların,bütün sıkıntılara rağmen bir arada yaşama sevincine tutunanların  katkılarıyla sağlanacaktır.Kardeşçe yaşamak istiyorsak Kolaylaştırıcı olalım. Zorlaştırıcı,tek taraflı olmayalım.

Taraflara sağduyulu Çağrılarımız;

Bu  çatışmalar kontrolden çıkması demek; 12 Eylüller,sıkı yönetimler ve 1990  yılların sıkıntılarına dönmemiz içten bile değil,bu sebeple;ne olursa olsun  dayatmadan kaçmalıyız, feryat silahlar susturup çift taraflı ateşkes istiyoruz; barış müzakereleri kaldığı yerden  devam etmeli, önümüzdeki seçimlerin huzurlu bir ortamda geçmesi için milletçe, kardeşçe hep birlikte katkı sunmalıyız

Gözyaşı  ve feryatların olması ülkemizin  felakete sürüklenmesi demekti.

Gene sesleniyorum gene çağrımı tekrarlıyorum.

 

Siyasilere sesleniyorum bizler halk olarak bu sürece biz yön verelim uymayanları kim olursa olsun vicdan muhasebesi yapıp sandıkta demokrasi dersi verelim.

Halkımıza sesleniyorum bizler halk olarak ne olur zulme karşı savaşa karşı sessiz kalmayalım. Savaşa şiddete saldırıya karşı durmak ta bir insanlık onurudur.

Barış temennilerimizle hadi hep birlikte el ele, BARIŞA DOĞRU.......

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00