ÇAKAR:``BU SALDIRI TÜRKİYE HALKLARINA YAPILDI``

Kızıltepe ÇEV-GÖN Başkanı Menduh Çakar Suruç`ta ki saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Gündem 20.07.2015 12:49:42 0
ÇAKAR:``BU SALDIRI TÜRKİYE HALKLARINA YAPILDI``

Kızıltepe ÇEV-GÖN Başkanı Menduh Çakar Suruç'ta ki saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, bugün Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde; farklı illerden gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının "Kobani'nin yeniden inşası" konusunda basın açıklaması yapmaya hazırlandığı sırada yaşanan büyük patlamayı açıklama yaparak kınadı.

ÇEV-GÖN Başkanı Çakar'ın mesajını aynen yayınılıyoruz:

Bugün Şanlıurfa İlimize bağlı Suruç İlçesinde Amara Külütür Merkezi önündeki bahçede  "Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu" üyelerine karşın yapılan  saldırı  Türkiye Halklarına yapılmış olan bir saldırıdır.  Mercilerden yapılan açıklamaya göre intihar saldırısının ön plana çıktığı söyleniyor. Bu tür saldırılar (katliam) huzura sabotedir.  Bu saldırıyı yapanları ve onları besleyenleri lanetliyoruz.

Yüreğimizi yakan bu saldırıda en az 30 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin yaralandığı saldırıyı kınıyor ve tüm halkımızı sağ duyuya davet ediyoruz. Temennimiz ölü sayısının artmaması ve halkımızın sağduyulu bir şekilde davranması. Bombalı saldırının hedefi olan gençler, Kobani'de çocuk parkı ve hatıra ormanı yapacaktı. Böyle düşünen gençlere, böyle saldırı yapanların zihniyetleri bir kez daha lanetliyoruz.

Son olarak yaşanan saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ailelerine ve bizlere sabır diliyorum. Yaralılara Allah'tan acil şifalar diliyorum.''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04