BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN OTİZMLİ BİREYLER İÇİN UYGULAMA EVİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi insanı hayatın içine katan çalışmaları ve projeleri kapsamında belediyecilikte bir ilke daha imza attı.

Ankara 19.03.2024 21:36:00 0
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN  OTİZMLİ BİREYLER İÇİN  UYGULAMA EVİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi insanı hayatın içine katan çalışmaları ve projeleri kapsamında belediyecilikte bir ilke daha imza attı.

 

Otizm Vakfı işbirliğiyle otizmli bireylerin ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracak Uygulama Evi Gölbaşı ilçesine bağlı İncek’te kapılarını açtı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa; Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan, CHP Gölbaşı Belediye Başkanı Adayı Yakup Odabaşı ve Ankara Milletvekilleri katıldı.

 

“YİNE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Uygulama Evi ile yine bir ilke imza attıklarını belirten Yavaş, sosyal belediyeciliği sadece ihtiyacı olan insanlara destek olarak anladıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“Bir gencin eğitimine destek olmak, onun da yaşıtlarıyla beraber okumasını sağlamak. Yine toplumdaki bütün bireylerin sağlıklı bir şekilde yaşaması, ekonomik sıkıntı çekmemesi için destek olmak, onların kendilerini geliştirmesini sağlamak da aynı zamanda sosyal belediyeciliktir. Bir diğeri dezavantajlı gruplar dediğimiz grupların da yine toplum içerisinde görünür halde olması ve rahat etmeleri için, topluma kazandırılmaları… Biz vefat ettikten sonra ne olacak endişesi yaşamadan kalmaları için çalışmaktır.”  

 

BATIKENT’TE DE OTİZMLİLER İÇİN BÜYÜK BİR TESİS AÇILACAK

Batıkent’te de otizmli ve özel ihtiyaç sahibi bireyler için büyük bir tesis projeleri olduğunu belirten Yavaş, “Engelli bireylere sahip ailelerin en büyük sorunlarından bir tanesi herhangi bir şekilde düğünü, cenazesi veya bir ihtiyacı olup da evden ayrıldığı takdirde bu çocukların ne olacağı, nereye bırakabileceği, emanet edebileceği bir yer yoktu. Bununla ilgili kent merkezine Mola Evleri açmıştık. Burası da otizmliler için büyük bir görev olacaktır bizim için diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“GERÇEK BELEDİYECİLİK BU”

Uygulama Evi hakkında bilgiler veren Yavaş, “Ben ikide bir projesi olanları çöp projeyi halka proje gibi sunanlara bu tip projeleri öneriyorum ve Türkiye'de bir örnek oluyor. Gerçek belediyeciliğin de bu olduğunu tekrar huzurunuzda ifade ediyorum. İnşallah Ankara'nın çeşitli yerlerinde de açabiliriz. Ayrıca Türkiye'de örnek olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

“UMUYORUM Kİ BU BİR MODEL OLACAK”

Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a desteği için teşekkür ederek, “Başkanımıza gittiğimizde gerçekten hiç ikiletmeden ne gerekiyorsa yapalım dedi. Yeri bulun, biz elimizden geleni yaparız, katkıyı veririz dedi. Biz de bunun üzerine yola çıktık ve bu merkezi oluşturmuş olduk. Umuyorum ki bu bir model olacak Ankara'nın başka semtlerinde hatta başka şehirlerde de örnek olacaktır. Çünkü bu bir ilktir Ankara'da bu şekilde bir uygulama. Bunun her semtte yaygınlaşarak çoğalmasını diliyoruz” dedi.

 

OTİZMLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİNİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK

İncek Uygulama Evi’nde otizmli bireyler konaklayarak, konakladıkları süre içerisinde çeşitli atölye ve faaliyetlerle sosyal ve mesleki becerilerini geliştirebilecek. İçerisinde banyo ve tuvaleti olan tek kişilik 11 odaya sahip İncek Uygulama Evi, otizmli bireyler ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracak.

Uygula Evi’nde çeşitli atölye ve etkinliklerle, otizmli bireylerin ailelerinden bağımsız bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerine yönelik temel yaşam ve öz bakım becerilerinin pekiştirilmesi sağlanacak, ayrıca mesleki beceri kazandırılması için de iş faaliyetleri yürütülecek.

 

SOSYAL VE SPORTİF FAALİYETLERİN YÜRÜTÜLEBİLECEĞİ ŞEKİLDE PROJELENDİRİLDİ

İncek Uygulama Evi’nin giriş katında bulunan alan, otizmli bireylerin sosyalleşmeleri için lokal anlayışıyla projelendirilirken, eksi 1’inci katı ise sportif faaliyetlerin yürütülmesi ve otizmli bireylerin yatılı kaldıkları süre içerisinde huzursuzluk yaşadıkları anlarda bedensel aktiviteler ile rahatlatılmaları amacıyla kullanılacak.

 

AİLELERDEN MANSUR YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Açılışı yapılan uygulama evinden yararlanacak olan aileler ise duygularını şu sözlerle paylaştı:

-Ufuk Aslan Özcan: “Yıllardır beklediğimiz bir yerdi. Büyükşehir Belediyesinin de katkısı ile bizim için müthiş bir olay gerçekleşti. Herhangi bir cenazeye, düğüne gidemiyorduk açıkçası. Çocuklarımızı emanet edebilecek herhangi bir yer yoktu. Bu noktada çok büyük bir rahatlama olacak aileler açısından. Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz.”

-Bülent Kırgöz: “Çok sevinçliyiz bizim esas amacımız böyle bir yerin daha kompleks, sabahtan akşama kadar çocukların kalabileceği daha büyük bir yer açmak. Bu da bir başlangıç onun için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a bu konuda bize yardımcı olduğu için teşekkür ediyoruz.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19