BÜYÜKŞEHİR?DEN SURİYELİ VE IRAKLI TÜRKMEN SIĞINMACILARA 65 TIR DOLUSU YARDIM?

Ankara Büyükşehir Belediyesi?nin Suriyeli ve Iraklı sığınmacılar için ?Bu çaresizliğe dur de? sloganıyla düzenlenen kampanyada toplanan toplam 65 TIR dolusu yardım törenle Kahramanmaraş?a gönderildi.

30.03.2015 11:28:08 0
BÜYÜKŞEHİR?DEN SURİYELİ VE IRAKLI TÜRKMEN SIĞINMACILARA 65 TIR DOLUSU YARDIM?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Suriyeli ve Iraklı sığınmacılar için “Bu çaresizliğe dur de” sloganıyla düzenlenen kampanyada toplanan toplam 65 TIR dolusu yardım törenle Kahramanmaraş’a gönderildi. 
Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom Alanı’nda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti İl teşkilatı, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı.

-BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN: “ÇARE TÜRKİYE”
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan törende yaptığı konuşmada “Bu Çaresizliğe Dur De” sloganına açıklık getirerek, “Kardeşlerimiz çaresiz değil, çare sizlersiniz, çare bizleriz ve çare Türkiye” dedi. 
Türkiye’nin dünyanın neresinde bir mazlum varsa, neresinde bir mağdur varsa yardım elini uzatan hemen koşan bir ülke olduğunu hatırlatan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, şunları söyledi:
“Çoban yıldızı, bayrağımızdaki hilal kimi zaman Kızılay şeklinde kimi zaman sivil toplum örgütleri şeklinde, dünyanın neresinde deprem olsa önce oraya Türk yardım kuruluşları uzanıyor. Nerede bir sıkıntı olsa, nerede bir mağduriyet, mazlumiyet olsa oraya Türkiye’nin dostluk eli uzanıyor. Sizler bugün ensar oldunuz, yaptığınız yardımlarla muhacire, göçmenlere, mültecilere, kardeşlerinize yardım elinizi uzatıyorsunuz. Allah razı olsun. Zaten siyasetin anlamı budur. Biz Allah rızası için mazlumların mağdurların sesi olabilmek için onlara yardım elini uzatabilmek için siyaset yapıyoruz. Bu yüzden bu etkinlik de çok anlamladır.” 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, yağmurlu bereketli bir havada düzenlenen törenin anlamına vurgu yaparak, “Allaha hamd olsun barajlarımız dolmaya başladı. Rahatlıkla söyleyebilirim ki geçen seneye göre seviyelerimiz yüzde 5 daha arttı. Bundan son derece mutluyuz” diye konuştu. . 
AK Parti İl Yönetimi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak Suriyeli sığınmacılar ve Iraklı Türkmenler için bir araya geldiklerine dikkat çeken Başkan Gökçek, “Bu AK Parti belediyeciliğinin Türkiye’de bir örneğidir. Buradan gidecek gıdalar Suriyeli kardeşlerimize feda olsun” dedi.

“DİLENEN ALAN EL DEĞİL, VEREN EL OLDUK”
Başkan Gökçek yapılan yardımlara tepki gösteren çevreleri de eleştirirken, şunları kaydetti:
“Biz bunu yaparken tüm gazetelerde gene okuyorum, o sol kafalar, köşe yazarları, aynen şöyle yazıyor; Diyorlar ki 'Kalkıp yabancılara bu kadar niye yardım ediyorsunuz?’ Neden bu kadar yardım veriyorsunuz?' Diliyorum ki Allah onları açlıkla imtihan etsin. Çünkü açlık nedir? bilmeyen insanlar, bunu siyasi malzeme yapıyorlarsa, bunlarda vicdan artık körelmiş demektir. Biz dün 70 cent’e mutaç bir ülkeydik, şimdi Türkiye olarak sadece yurtdışına 5,5 milyar dolar yardım ettik. Bundan bir Türk olarak, Türkiye Devleti olarak Osmanlı’nın torunu olarak gurur duyuyoruz. Artık dilenen alan el değil, veren el olduk, Allah’a hamd ediyoruz.”

-“ANKARA BÜYÜKŞEHİR OLARAK HEP YARDIM ETTİK”
Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sadece bugün değil bundan önce de bu bölgelere hep yardımlarının olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, şimdiye kadar yapılan yardımları ise şöyle özetledi:
“Ankara’da yaşamak kaydıyla bugüne kadar 6019 sığınmacı aileye yani 20 bin 522 kişiye gıda ve temizlik yardımı yaptık. Bundan sonra da bu yardımlar sürecek. 5 bin 329 aileye 5 bin 329 ton ithal kömür yardımı yaptık. Hergün 12 bin 623 adet taze ekmek yardımı 2132 aileye yapılmaya devam ediliyor. 2 bin 533 kişiye giysi, bot, kaban yardımı, 451 aileye yatak, soba, halı vs. eşya yardımı yaptık. Günlük barınma evimizde 233 Suriyeli sığınmacı yararlanıyor. Ayrıca Altındağ Gençlik Merkezimizde düzenlenen Türkçe okuma yazma kurslarına Suriyeliler devam ediyor.”

-SIĞINMA BÖLGELERİNE YAPILAN YARDIMLAR 
Ankara dışında yaşayan Suriyeli ve Iraklı Türkmenlere bundan önce de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yardım yaptıklarını açıklayan Başkan Gökçek, “03.12.2014 tarihinde Şanlıurfa Ceylanpınar bölgemize sığınan Suriyeli ve Iraklı Türkmenlere dağıtılmak üzere 5 TIR’dan oluşan 1125 takım, gıda ve temizlik maddesi, -ki her bir takım 70 kg.dan oluşuyor- 7 bin 500 çift kışlık bot, 7 bin 500 adet de çocuklara büyüklere kaban yardımı yaptık. Ayrıca battaniye ve oyuncak yardımı gönderdik. Gene 24.07.2014’te Hatay ilimize bağlı Yayladağ ilçemizde bulunan Suriyeli ve Iraklı Bayır Bucak Türkmenlerine 375 takım, yani 375x70 kg. gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı. Gene 09.10.2012 tarihinde Kilis’e 1200 takım gıda ve temizlik yardımı gönderildi” bilgisini verdi.

-TIR’LARDA NELER VAR?
Ankara’dan törenle gönderilen yeni yardımlara ise Başkan Gökçek şöyle açıklık getirdi:
“Başbakanlığımızın Suriye ve Iraklı Türkmenlere, yardım yapılmasına dair genelgesi, Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün talepleri doğrultusunda Ankara Büyükşehir Belediye Meclisimizin 13.02. 2015 tarihli 411 sayılı kararı gereği yapacağımız yardımlar şunlardır:
12 bin çift erkek ayakkabısı, 8 bin 500 çift bayan ayakkabısı, 14 bin 500 spor ayakkabısı, 5 bin çift çocuk ayakkabısı, 30 bin çift terlik, 20 bin adet kot pantolon, 20 bin adet erkek kanvas pantolon, 25 bin adet bayan tek parça elbise, 1000 adet seyyar çamaşır kurutma askısı, 1000 adet yatak tek kişilik, 5 bin adet battaniye, 2 bin adet beşik. 
Ayrıca 13 TIR beyaz eşya yardımı yapıyoruz. Yardımlar içerisinde 300 adet çamaşır makinesi, 300 adet buzdolabı, 2 bin adet set üstü ocak, 3 bin adet halı bulunuyor.
7 TIR içerisinde 11 bin 250 paket toptan 70’er kg gıda. 6 TIR Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerimizce Suriyeli ve Iraklı Türkmenlere gönderilen yardımlar var. 20 bin adet gömlek, 50 bin adet iç çamaşırı, 30 bin adet bebek zıbını, 20 bin adet kollu tişört, 20 bin adet pantolon, 20 bin adet eşofman, 150 bin adet çocuk bezi, 200 bin adet hijyenik malzeme, 50 bin adet diş fırçası, diş macunu, 20 bin adet kırtasiye seti, 20 bin adet terlik, 6 bin adet çocuk çorabı, 40 bin adet oyuncak.”

-İNŞAALLAH YAKINDA ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞURLAR
“Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Ankara İl Başkanlığı, ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu bu yardımlar Ankaralı hemşehrilerimizin, Suriyeli kardeşlerimize, Iraklı Türkmen kardeşlerimize bir hediyesidir” diyen Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle tamamladı:
“İnşaallah, yakında özgürlüklerine kavuşur, bu sıkıntılardan hepsi de kurtulur diye Cenab-ı Allah’a niyaz ediyorum. Yardımlaşmanın en güzel örneklerini veren bir il olarak bunu yapmaktan da Ankaralılar adına gurur duyuyoruz. Emeği geçen yardımı olan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.”
Törenin ardından Suriyeli sığınmacılar ve Iraklı Türkmen çocuklarının yaptıkları resimler, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer davetlilere hediye edildi. 
Daha sonra toplam 65 TIR klaksonlarını çalarak Kahramanmaraş’a hareket etti.

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


30° / 17.4°
  • BIST 100

    10628,13%-0,45
  • DOLAR

    32,17% -0,14
  • EURO

    34,91% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2430,37% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3908,75% -0,01