BÜRO MEMUR SEN:``SGK ÇALIŞANLARI ÇOK MUTSUZ``

Sosyal Güvenlik Kurumu`ndaki (SGK) memurların sorunlarıyla ilgili açıklama yapan Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, ?Verdiği hizmetle yaklaşık 80 milyon vatandaşımızı mutlu eden SGK?daki memurlar, uğradığı haksızlıklar nedeniyle ne yazık ki mu

Mardin 2.03.2016 09:50:32 0
BÜRO MEMUR SEN:``SGK ÇALIŞANLARI ÇOK MUTSUZ``

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki (SGK) memurların sorunlarıyla ilgili açıklama yapan Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, “Verdiği hizmetle yaklaşık 80 milyon vatandaşımızı mutlu eden SGK’daki memurlar, haksızlıklar nedeniyle mutlu değil. Akıl almaz uygulamalarla fazla mesai ücretleri, ikramiyeler, ek ödemeler gibi hakları ellerinden alınan memurlar başka kurumlara geçmek istiyor” dedi.

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki memurların sorunlarıyla ilgili açıklama yaptı. SGK’nın ülkede yaşayan yaklaşık 80 milyon vatandaşı yakından ilgilendirdiğini belirten UNAT, kurumun emekli aylığından yetim aylığı bağlamaya, Bağ-Kur işlemlerinden sigorta işlemlerine kadar çok sayıda hizmet verdiğini ifade etti. Kurumun vatandaşlara hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçladığını kaydeden Ümit UNAT, bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kurumdaki yaklaşık 30 bin memurun unutulduğunu ileri sürdü.

Hizmetin en iyi şekilde verilebilmesinin öncelikle çalışanlarının mutluluğunu sağlamaktan geçtiğini vurgulayan UNAT şunları dedi:

“Verdiği hızlı ve kaliteli hizmetlerle vatandaşlarımızı mutlu eden SGK’daki memurlarımız, kurumdaki haksız uygulamalar nedeniyle maalesef mutlu değil. Uygulanan yanlış politikalar, mali ve özlük haklardaki kayıplar nedeniyle kurumdaki memurlar başka kurumlara geçmek istiyor. Bu gidişle kurumda alanında uzman personel kalmayacak.”

Yapılandırmalar nedeniyle kurumdaki memurların mesai mefhumu gözetmeden çalıştığını ancak hakkını alamadığının altını çizen Ümit UNAT şöyle devam etti:

“Personelin yaptığı fazla mesailere karşılık aldığı ücret koca bir sıfırdır. Büyük gayretle çalışan personele, emeğinin karşılığı verilmemektedir. Ödenmeyen ikramiyeler de kurumdaki memurları mağdur etmekte. SGK’da memurlara ödenen ikramiyelerde fazla mesai ücretleri gibi 666 Sayılı KHK ile kaldırıldı. Anayasa Mahkemesi, kararnamenin mali haklarla ilgili hükmünü 6223 yetki kanunu kapsamında bulunmadığı gerekçesiyle iptal etti. İkramiyelerin ödenmesiyle ilgili kazanılan bireysel davalar da mevcut. Ne hikmetse kurumda asıl işi yapan personele mahkeme kararlarına rağmen ikramiyeler ödenmezken, müfettişlere ikramiyeler ödenmektedir. Bu ayrımcılık sona erdirilmelidir. En kısa zamanda ikramiyeler ödenmelidir. Diğer taraftan kurumda görevli sağlık personeline ek ödeme verilirken aynı işi yapan diğer memurlara ek ödeme verilmiyor.Yapılan bu uygulama ile aynı ilde, aynı işi yapan personel arasında çalışma barışı bozuldu. Ek ödeme oranları tekrar yükseltilerek haksızlıklar giderilmelidir.” Şeklinde sözlerini bitirdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19