BÜRO MEMUR SEN`DEN NUFUS ÇALIŞANLARININ FAZLA MESAİ SORUNU İÇİN MALİYE BAKANI AĞBAL`A ZİYARET

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Maliye Bakanı Naci Ağbal?ı ziyaret ederek, talepleri iletti.

20.01.2017 11:05:05 0
BÜRO MEMUR SEN`DEN  NUFUS ÇALIŞANLARININ  FAZLA MESAİ  SORUNU İÇİN  MALİYE BAKANI AĞBAL`A ZİYARET

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı ziyaret ederek, talepleri iletti.

 

Maliye Bakanı Naci Ağbal  ile yapılan Görüşmede Büro Memur-Sen’in taleplerini Bakan Ağbal’a ileten Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz ve Memur-Sen Genel Başkan ıAli Yalçın  ,Yeni yıldan itibaren yurt genelinde Yeni Kimlik başvurularının başlamsı nedeniyle  Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra çalışanlarının yoğun bir mesai dönemi geçirdiğini, yoğun çalışmalarının karşılığı olarak mesai ücretlerinin acilen ödenmesi gerektiği  iletildii.

 

Bakan Ağbal'a Nüfus çalışanlarının Pasaport ve Ehliyet  için de hazırlıklarının başlatıldığı hatırlatılarak,iş yükü ve çalışma temposu giderek artan ve Kadrosuzluk dolayısıyla da önemli sıkıntılar yaşanan Nüfüs Persnellerine gerekli mali desteğin sağlanması  talebi iletildi.

 

Yanbaz, Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Sözleşmeli Personelin (4/B) 6 yıldır yapılmamış olan tavan ücret artışların bir an önce sonuçlandırılmasını istedi. Yanbaz ayrıca, Maliye Bakanlığı ve tüm kamu kurumlarında uzmanlık sınavlarının kurum içinde özel sınavla çalışanlara da açılmasını talep etti. Yanbaz, Vergi Haftasında Maliye Bakanlığı çalışanlarına asgari ücret tutarında ikramiye ödemesi yapılmasını da vurguladı.

 

Maliye Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Bakan Naci Ağbal ile toplantı yaptı. Komu görevlilerinin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda Büro Memur-Sen’in talepleri de görüşüldü.

 

Görüşmede Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren uygulanmakta olan 3. Dönem Toplu Sözleşmelerin kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren hükümleri ile hizmet kollarına yönelik bazı hükümlerinde çalışmaların yapılması yanında bazı maddelerinde de çalışmaların belirlenen bir tarihe kadar sonlandırılarak kamu görevlilerin lehine hüküm doğurmak üzere mali ve sosyal haklarına yansıtılmasının imza altına alındığını hatırlattı. Hükümlere ilişkin atılan imzaların gereğinin yerine getirilmediğini, henüz bir düzenleme yapılmadığını vurgulayan Yalçın, “Öncelikli olarak sizlerin ilgi ve alakası ile belli bir tarihe kadar bitirilmesi hüküm altına alınan konuların ivedilikle sonuçlandırılarak 31 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak ve kamu görevlilerinin lehine olmak koşuluyla hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi.

 

Ek Ödeme Kaynaklı Sorunların Giderilmesi

 

Ek ödemeler konusunda ise Yalçın, "1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren Toplu Sözleşme hükmüne göre 4/C’li personelin almış olduğu ek ödemeden diğer ek ödemelerden farklı olarak Gelir Vergisi kesilmemesi gerekirken tam tersi bir durum söz konusudur. Diğer taraftan Mahkeme kararıyla hak edilen ek ödemelerin ödenmesi hukuk devleti ilkesinin gereğidir. Bu itibarla Mahkeme kararlarının uygulanarak bugüne kadar oluşan mağduriyetlerin acilen giderilmesi elzemdir" dedi.

 

ANKARA İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRÜ UĞUR KUŞÇU'DAN 'HAYIRLI OLSUN' ZİYARETİ

Ankara İl Nüfus ve vatandaşlık işleri Müdürü Uğur Kuşçu ve Ankara  Merkez İlçe Nüfus Müdürü Salih Çakmak Büro Memur Sen Genel Başkanı   Vecdi Yanbaz a Yeni Görevinde Hayırlı Olsun Ziyaretinde bulunarak Nufüs Personeline  Fazla Mesai ödenmesi ve Özlük Hakları ile ilgili Sorunları iletti.

 

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

 

ARTUKLU HABER AJANSI*ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00