Bu Proje Yüreklere Dokundu

Sivas Görsel Sanatlar ve Kültür Derneğinin Hollanda Büyükelçiliği ile 4 yıldır yürüttükleri proje doğrultusunda Yüreklere Dokundular.

29.12.2023 20:39:00 0
Bu Proje Yüreklere Dokundu

Sivas Görsel Sanatlar ve Kültür Derneği’nin Hollanda Büyükelçiliği dört yılı aşan bir süreçte ile yürüttükleri proje kapsamında 2024 yılında Türkiye ile Hollanda arasındaki dostluk anlaşmasının 100. Yılını kutlama etkinlikler kapsamında Bir asırlık dostluğu unutulmaz kılan etkinlikleri ile yüreklere dokunuyorlar.

 

Başkan Çiftçi yürüttükleri proje ile ilgili açıklamalarında; 


“Sivas Görsel Sanatlar ve Kültür Derneği olarak Hollanda Büyükelçiliği ile 4 yıldır proje yürütüyoruz. Proje kapsamında Hollanda Çocuk Edebiyatının seçkin eserlerini Çocuk tiyatrosuna çevirerek kırsalda kalmış ve henüz doğru çocuk Tiyatrosu izleme şansı bulamamış çocuklara doğru çocuk Tiyatrosu izleme imkanı sunuyoruz. 4 yıl boyunca Pluk ve Kırmızı Çekicisi, Bir Kocaman Eşşek, Bir Aslan İstiyorum, Jip ile Janneke/Beraber Oynayalım mı? adlı oyunları çocuklarla buluşturduk. Oyunları ülke genelinde yaklaşık 100.000  çocuk izledi. Bu yıl projemiz Kedi Kız Minus oyunuyla devam edecek. 2024 yılında Türkiye ile Hollanda arasındaki dostluk anlaşmasının 100. Yılını kutlayacağız. Bir asırlık dostluğu unutulmaz kılma adına Hollanda Büyükelçiliği ülkemiz genelinde 100 okula 100 lale soğanı, 100 saksı ve Hollanda Çocuk Edebiyatının seçkin eserlerinden oluşan masal kitaplarını çocuklara göndererek, ülkemizde yaşayan herkesin dostluk anlaşmasının 100. Yılını kutluyor.” Dedi.

 

Sivas Görsel Sanatlar ve Kültür Derneğinin Hollanda Büyükelçiliği ile 4 yıldır yürüttükleri proje doğrultusunda Yüreklere Dokundular.


Minikleri hayata hazırlanmaları sürecinde yüreklerine dokunarak, çevre bilinci kazanmalarına, bizi biz kılan değerleri yaşamalarına, bu yaşama sürecinde bir ve beraber olmalarına, yaşadıkları çevreye karşı sorumluluk bilinci geliştirmelerine ortam hazırlıyorlar. Bu süreçte; miniklere; “Sen Değerlisin” mesajını vererek, kişilik gelişimlerine sağladıkları katkı nedeniyle “Harput Sancak Haber” ailemiz adına proje hazırlayan Sivas Görsel Sanatlar ve Kültür Derneği yönetim kuruluna ve üyelerine, Hollanda Büyükelçiliğine, bu proje kapsamında kendilerine ulaşan hediyelere anlam derinliği kazandırırken, sadece hediyeleri dağıtmakla kalmayan, eğitim sürecinde değerlendirerek, Türkiye ile Hollanda arasındaki dostluk anlaşmasının 100. Yılını kutlama bilincine erişim açısından da öğrencilerine farklı bir gün yaşamalarına eşlik eden;


1/B sınıfı öğretmeni Aynur AKGÜN’e, 
1/E sınıf öğretmeni Muhlise ÇETİN’e, 
1/C Sınıf Öğretmeni Selim Selma KAYAÖZ’e,  
1/B, 1/C ve 1/E sınıf  sınıfı öğrencilerimiz ve  desteklerini esirgemeyen değerli velilerine “İyi ki Varsınız” diyor, binlerce teşekkür ediyoruz….

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI
 


Anahtar Kelimeler: Proje Yüreklere Dokundu
32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19