BU DEVİRDE BÖYLESİ DE VARMIŞ!

Mamak Belediyesi İşletme Müdürlüğü'ne bağlı kaynak atölyesinde çalışan Ali İhsan Korkmaz (36), Yeşilbayır Mahallesi, Sağduyu Caddesi'nde yerde bulduğu içi para dolu cüzdanı sahibine ulaşarak teslim etti.

Türk Dünyasından Haberler 1.11.2013 10:07:50 0
BU DEVİRDE BÖYLESİ DE VARMIŞ!

Mamak Belediyesi İşletme Müdürlüğü’ne bağlı kaynak atölyesinde çalışan Ali İhsan Korkmaz (36), Yeşilbayır Mahallesi, Sağduyu Caddesi’nde yerde bulduğu içi para dolu cüzdanı sahibine ulaşarak teslim etti. Korkmaz, öğle paydosunun ardından evinden işyerine giderken yolda bir cüzdan buldu. Cüzdanın içinde 2 bin TL nakit para, ehliyet, nüfus cüzdanı ve çeşitli bankalara ait kredi kartları bulunuyordu. Cüzdan sahibi Hasan Beşevli (56) adlı vatandaşı cadde üzerindeki esnafa soran Korkmaz, bilgi alamayınca, cüzdanı işyerine getirerek şefi Abdullah Uzel’e bilgi verdi. Cüzdanın içinde bulunan not kâğıdındaki telefon numarasını arayarak cüzdan sahibinin yakınına ulaşıp irtibat sağlayan Korkmaz ve Uzel, Hasan Beşevli’ye cüzdanı teslim etti. Mamak Belediyesi’nden telefonla aranana kadar cüzdanını düşürdüğünden haberi olmadığını, kredi kartı borcunu ödemek için bankadan para çektiğini belirten Beşevli, “Oğlumu yeni evlendirdim. Düğün taksitini ödemek için bankadan paramı çektim. Kredi kartı taksiti ödeyecektim. Cüzdanımı düşürdüğümü fark etmedim bile. 2 saat sonra belediyeden aradılar. Heyecanlandım. Mal canın yongasıdır. Bulunmasaydı çok üzülürdüm, borcumu ödeyemezdim” diye konuştu. İşçi Korkmaz da “Vicdanım çok rahat. Ben vatandaşlık vazifemi yerine getirdim” dedi.

 Geçtiğimiz yıl Mamak Derbent Mahallesi’nde semt pazarında alışveriş yaptığı sırada cüzdanının çalındığını ve cüzdanın Mamak Belediyesi zabıtalarınca bulunarak kendisine teslim edildiğini belirten Beşevli, “Mamak Belediyesi beni ikinci kez cüzdanıma kavuşturdu. Şu an ki mutluluğumu tarif edemiyorum. Başta Mamak Belediye Başkanım olmak üzere personeline de duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07