BU DEVİRDE BÖYLESİ DE VAR:BULUNAN CÜZDANI SAHİBİNE İADE ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü?nde görevli 10 yıllık EGO otobüs şoförü Ramazan Kızıl, kullandığı otobüste bulduğu para dolu keseyi kuruma teslim ederek, sahibine ulaştırılmasına aracılık etti.

18.04.2016 10:14:15 0
BU DEVİRDE BÖYLESİ DE VAR:BULUNAN  CÜZDANI SAHİBİNE İADE ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nde görevli 10 yıllık EGO otobüs şoförü Ramazan Kızıl, kullandığı otobüste bulduğu para dolu keseyi kuruma teslim ederek, sahibine ulaştırılmasına aracılık etti. 

286 numaralı otobüsle Ovacık- Kızılay seferini yaptığı sırada, Handan Taşdemir isimli kişinin otobüste düşürdüğü ve içinde 400 TL, 5 adet yarım altın, 2 kredi kartı, ehliyet ve nüfus cüzdanı bulunan cüzdanı yetkililere teslim eden EGO şoförü Ramazan Kızıl, bu örnek davranışıyla, insanlığın yüz akı oldu.
EGO 2. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak sefer yapan şoför Kızıl’ın teslim ettiği kayıp cüzdan, Hülya Taşdemir’in abisi Yunus Taşdemir’e teslim edildi. 
Sabah saatlerinde Ovacık- Kızılay seferi yaptığı sırada bir başka yolcu tarafından otobüs içinde bulunan cüzdanın kendisine teslim edildiğini ifade eden şoför Kızıl, “ Ben, öncelikle dürüst davranışından dolayı bu vatandaşımıza teşekkür etmek istiyorum. Cüzdanın içindeki kimlik bilgilerinden sahibine ulaştık ve arayarak cüzdanını teslim ettik. Araç içinde unutulan veya düşürülen herhangi şey, bizim elimize ulaştıktan sonra asla kaybolmaz ve sahibine teslim edilir. Bundan hiçbir yolcumuzun endişesi olmasın” dedi. 
Kardeşi Handan Taşdemir’e ait cüzdanı teslim alan Yunus Taşdemir, herkese ve özellikle şoföre, bu taktir edilecek davranışı için teşekkür ettiğini söyledi. 
EGO Otobüs Dairesi Başkanı Ömer Aras da toplu taşıma hizmeti veren tüm şoförlere dürüst ve örnek davranışlarından dolayı teşekkür ederek,“Otobüs içinde bulunan her şey, tutanakla kayıt altına alınır. Bu olayda da olduğu gibi, telefon veya kimlik bilgileri varsa, ilk olarak yolcuyla iletişime geçirilir. Gerekli teyitlerin ardından, bulunan eşya sahibine yine tutanakla teslim edilir” dedi. 
Aras, sadece kendilerini değil, kurumu da temsil eden şoförlerin, örnek davranışlarından dolayı, 10 yevmiye tutarına denk gelen ikramiyeyle ödüllendirildiklerini kaydetti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90