BTP;''Lütfen koltuklarınızı usulca terk edin ! ''

Bağımsız Türkiye Partisi Sözcüsü Emre Polat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni asgari ücreti değerlendirdi.

Siyaset 17.12.2021 15:47:00 0
BTP;

BTP Sözcüsü Emre Polat; “Faiz sebep, enflasyon sonuç” diyorsunuz ya, hayır öyle değil. Sebep sizsiniz, yaşananlar ise sonuç. Yaşanan bu yıkımın tek sebebi sizsiniz. Milleti açlığa mahkum etmeyi müjde olarak açıklıyorsunuz. Lütfen işgal ettiğiniz koltukları usulca terk edin.”

 

Bağımsız Türkiye Partisi Sözcüsü Emre Polat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni asgari ücreti değerlendirdi.

2022’de uygulanacak 4250 TL’nin yetersiz olduğunu ifade eden Polat, “Biz bu rakamın açlık sınırının altında kaldığını ve bu millete reva görülemeyecek bir rakam olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Ve şu anki durumda eğer farklı bir gelişme yaşanmazsa Türkiye’de işsizlik ve kayıt dışılığın hızla artacağına maalesef hep beraber şahit olacağız. Biz, bu millet için 10.000 TL ve üzeri olan insanca yaşam hakkını uygun görürken, sizler ise milleti açlığa mahkum etmeyi müjde olarak açıklıyorsunuz. Rayından çıkan dolar kuruna bakılırsa asgari ücretli daha ilk maaşını alamadan mevcut maaşından daha azını almak zorunda kalacak.” dedi.

 

Neden dolar karşılığı para basıyoruz?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bizim paramız bellidir, o da Türk lirasıdır. Türk lirasını yedirmeyeceğiz.“   sözlerini de değerlendiren Emre Polat şu ifadeleri kullandı;

“Sayın Cumhurbaşkanı madem bizim paramız Türk Lirası o zaman neden her fırsat bulduğunuzda Merkez Bankası’nın rezervini dolar olarak açıklıyorsunuz. Gerçi artık açıklayacak rezerv de bırakmadınız ya, ama biz neden açıkladığınızı biliyoruz. Çünkü siz ancak Merkez Bankası’na borç olarak koyduğunuz dolar rezerv kadar para basabiliyorsunuz. O zaman ne oluyor, bizim paramız Türk Lirası değil, dolar karşılığı basılmış Türk Lirası.”

 

“Yaşanan bu yıkımın tek sebebi sizsiniz ”

 

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyor. Alınan her karar milli servetimizin biraz daha erimesine sebep oluyor.” diyen Emre Polat yetkili isimleri istifaya davet etti.

Polat, “Lütfen usulca bulunduğunuz makamları terk edin. Ülkeye yapacağınız en büyük hizmet bu olacaktır. Emin olun tarih sizi hiç iyi anmayacak. Ekonomiyi, değerlerimizi, servetimizi, gençliğimizi, hayallerimizi ve geleceğimizi ne hale getirdiğiniz ortada. Ama bugün, bir saniye bile geç kalmadan işgal ettiğiniz koltuklarınızı terk ederseniz daha kötü anılmaktan kurtulabilirsiniz. Çünkü gittiğiniz yol, yol değil. Bildiğinizi iddia ettiğiniz yöntem yöntem değil. “Faiz sebep, enflasyon sonuç” diyorsunuz ya, hayır öyle değil. Sebep sizsiniz, yaşananlar ise sonuç. Yaşanan bu yıkımın tek sebebi sizsiniz. Liyakatsiz yönetim, tutarsız icraatlar ve milli olduğunu iddia ettiğiniz gayri milli politikalar.”

diye konuştu.

 

“Yağmaları izledikçe ciğerimiz parçalanıyor”

 

Yüksek döviz kuru sebebi ile Türkiye’nin yabancılar tarafından adeta yağmalandığını ifade eden BTP Sözücüsü, “Borsa’nın rekorlar kırmasına, konut satışlarının artmasına sevinmiyoruz, bilakis üzülüyoruz. Çünkü paramızı pul ettiniz ve şirketlerimiz, değerlerimiz, varlıklarımız yağmalanıyor. Trakya’daki, Karadeniz’deki sınır vilayetlerimizdeki turistlerin alışveriş adı altında yaptıkları yağmaları izledikçe ciğerimiz parçalanıyor. Bu ülke tarihi boyunca hiç böyle kötü yönetilmedi. Değerlerimiz hiç bu kadar çarçur edilmedi. Milli şirketlerimiz hiç pazarlık masasına konulmadı. Türkiye’nin değerlerinin, milli servetinin yağmalanmasına müsaade etmeyeceğiz, etmeyelim. Biz çözümü olan tek partiyiz. Çözüm dünyanın peşinden koştuğu Haydar hocanın Milli Ekonomi Modeli’dir. Çözüm bu modeli bayrak gibi taşıyan Hüseyin Baş liderliğindeki Bağımsız Türkiye Partisi kadrolarındadır.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


Anahtar Kelimeler: ;''Lütfen koltuklarınızı usulca ''
18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00