BTP Genel Başkanı Baş’tan Trabzon Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, parti kurmaylarıyla birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Yaşam 10.07.2021 19:59:00 0
BTP Genel Başkanı Baş’tan  Trabzon Gazeteciler Cemiyetine  ziyaret

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, parti kurmaylarıyla birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 

Baş’ı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarette konuşan Genel Başkan Baş, "Trabzon'da yerel gazetecilik çok kıymetli. Vatandaşın da çok ilgisini çekiyor. Arka sokaklarda neler oluyor aslında bilmiyoruz. En kıymetli iletişim aracı yerel basın. Basına bakış, yaklaşım biraz hoş değil. Kanaatimce özgür bir basın yok. Müsaade edilmiyor. Sermaye bir tarafta kümelenmiş. Diğer tarafa mobbing uyguluyor. Belli söylemler oluşturulduğunda sermayeden faydalanılıyor. Yerel basına özel ilgi olması lazım. Vatandaşın çevrede olup bitenden haberdar olması gerek" dedi.

 

Bir gazetede iki ayrı görüş tartışabilmeli 

 

Baş, “Trabzonspor… Hepimizin gönül verdiği takım. Ulusal basında çok yer bulamıyoruz. Trabzon’da yerel basından öğreniyoruz. Başka bir mecra yok. İhracatçılar birliğinden çıktık. Böyle bir potansiyeli olduğunu bilmiyordum Trabzon’un. Basın çok kıymetli bu konuda. İnşallah daha özgür, ifadenin kesilmediği bir durum olur. Herkes istediğini düşünebilir. Yanlış düşünceler belli bir zaman sonra bizi belli bir noktaya ulaştırabilir. Bir gazetede iki ayrı görüş tartışabilmeli. Yalancıktan tartışma programlarını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Köklü problemleri çözmeden gündelik sorunları çözemeyiz

Yerel veya genel seçimlerdeki hedefleri ve ittifaklarla ilgili de açıklamalarda bulunan Baş, "İlk seçimdeki hedefimiz her zaman iktidardır. Halkın reel teveccühünün farkındayız. Kademeli bir siyaset modeli var Türkiye'de. Biz çok şanslıyız. Genç vakitte girmiş olduk. Önce mecliste yerini alırsın ve sonra sayını artırırsın. Sonrasında ise iktidara gelirsin. İlk hedef mecliste olmak. Bu noktada ittifaka olumsuz bakış açımız olmadı. Bizim kırmızı çizgilerimiz var. Türkiye'nin bağımsızlığı konuşulmalı. Çocuklarımızın geleceğine dair güvencemiz yok. Ekonomik şartlar… Mevcut anlayışla Türkiye'yi hiçbir yere getiremezler. Ekonomistim diye süperman diye vatandaşın gözüne sokulanlar saçma sapan konuşuyorlar. İttifaklara olumlu olumsuz bakış açımız yok. Gelirler değerlendiririz. Köklü problemleri çözmeden gündelik sorunları çözemeyiz" şeklinde konuştu. 

 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve BTP Liderine başarılar diledi.

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-TRABZON


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00