Bosna Hersek Heyetinden Mardin Valisi Demirtaş’a Ziyaret

Bosna Hersek İslam Birliği Reisu’l Uleması Husein Ef. Kavazoviç, beraberindeki heyet ile birlikte Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti.

5.11.2021 15:11:00 0
Bosna Hersek Heyetinden Mardin Valisi  Demirtaş’a Ziyaret

Bosna Hersek İslam Birliği Reisu’l Uleması Husein Ef. Kavazoviç, beraberindeki heyet ile birlikte Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti.

Bosna Hersek İslam Birliği Riyasetinin ülkemizi ziyareti kapsamında Mardin’e de gelen Vali Demirtaş’ı ziyaret eden heyette Bosna Hersek İslam Birliği Reisu’l Uleması Husein Ef. Kavazoviç, Gorajde Müftüsü ve Tercüman Remzija Ef. Pitiç, Sabor Meclisi Eski Başkanı Hasan Çengiç, Reisu’l Ulema Özel Kalem Müdürü Rıfat Fetiç, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Avrasya Ülkeleri Daire Başkanı Vekili Salih Gör ve Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik de yer aldı.

Vali Demirtaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyete Mardin ili ile alakalı bilgiler verdi.

Bosna Hersek vatandaşlarına kardeş gözüyle baktıklarını ifade eden Vali Demirtaş, ‘’ Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bu yana Bosna Hersek ile iyi ilişkiler içerisinde bulunuldu. Dayanışma ve işbirliği içerisinde ortak attığımız adımlar var. Kendileri bizim kardeşimiz, onları seviyoruz. Tabi ilimizde olduğu gibi Bosna Hersek’te de tarihi mekânların sayısı fazla. İlimizde farklı din ve medeniyetten insanlar hep bir arada yaşamış. Tarım ve turizm ile ön plana çıkıyoruz. Ürün verimliliği ve ihracat rakamlarımız yükselişte bu da bizleri memnun ediyor’’ diye konuştu.

Bosna Hersek İslam Birliği Reisu’l Uleması Husein Ef. Kavazoviç ise, Mardin’e hayran kaldıklarını ve Mardin Valisi Demirtaş’ın kendilerini kabulünden ve ggösterdiği alakadan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Kavazoviç, ‘’Bosna Hersek ile Mardin’in benzer özellikleri var. Mardin gerçekten çok farklı ve özel bir şehir. Tarihten bu yana birçok İslam medeniyeti burada hüküm sürmüş. Çok verimli topraklara sahip bir coğrafyaya kurulmuş Mardin. Türkiye ve Bosna Hersek’in her zaman yakın ilişkileri olmuştur. Türkiye’nin desteklerini hep yanımızda hissediyoruz.” şeklinde konuşmasını sürdürdü. 

Bosna Hersek İslam Birliği Reisu’l Uleması Husein Ef. Kavazoviç, Vali Demirtaş’ı Bosna Hersek’e davet ederek sözlerini bitirdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00