Bodrum, Dünya`nın squash merkezi oluyor...

Bodrum'un Dünya Squash Merkezi yapılmasıyla ilgili 2 yıldır yapılan çalışmalar neticesini verdi.

Turizm 26.09.2014 14:16:35 0
Bodrum, Dünya`nın squash merkezi oluyor...

Bodrum’da turizm sezonunun uzatılması çalışmaları çerçevesinde, Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonu bünyesinde bulunan Squash branşıyla ilgili Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; “Bodrum dünyanın Squash merkezi olacak. Dünya Squash Federasyonu operasyonlardan sorumlu Başkanı Andrew Shelley ve Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldrıdge’in tam desteği arkamızda. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Hasan Öztürk’de projenin gerçekleşmesi için gerekli desteğin sağlanacağını ve geliştirileceğini iletti” belirtti. Başkan Kocadon ayrıca “çok kısa süre içinde Bodrum’da turizmin 4 ay daha uzayacağını müjdeleyebilirim” dedi .

Bodrum’un Dünya Squash Merkezi yapılmasıyla ilgili 2 yıldır yapılan çalışmalar neticesini verdi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Trafo’da düzenlenen kokteylle Squash projesini Bodrumlu turizmcilere anlattı. Kokteyle Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) Squash Asbaşkanı Güven Karakuş, GOSBF Motonotik As Başkanı Ziya Altunışık, GOSBF Başkan Danışmanı, eski FIFA Hakemi Serdar Çakman, GOSBF Muğla İl Temsilcisi, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu, Bodrum Dünya Squash Merkezi komite üyesi, Bodrum Medya Grubu yöneticisi Alp Arbak ve çok sayıda turizmci katıldı.

Toplantıyı açan Alp Arbak, toplantıyla ilgili Dünya Squash Federasyonu operasyonlardan sorumlu Başkanı Andrew Shelley ve Avrupa Squash Federasyonu Başkanı Zena Wooldridge’ın organizasyon komitesine gönderdiği mesajı okudu. Shelley ve Wooldridge, federasyonlarının Bodrum’un Dünya Squash merkezi olması için tam destek olduklarını belirtti. Başkanlar yapılacak organizasyonların çeşitlendirilmesi amacıyla en yakın sürede çalışmaların başlamasından heyecan duyacaklarını ve kendilerinin de bizzat bu çalışmaların içinde olacaklarını belirtti.

Daha sonra söz alan GOSBF Muğla İl Temsilcisi, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu, Bodrum’un turizm sezonunun uzatılması konusunda çok önemli bir adım attıklarını belirtti. Karcılıoğlu; “Dünyanın bütün ekonomi otoritelerince incelemeye değer görülen, 45 gün turizm yapıp, 12 ay yaşayan Bodrum’da bu akşam turizm sezonunu, şiddetle ihtiyaç duyduğu, gerçek anlamda 2 ila 4 ay daha uzatacak bir projenin temellerini attık. Bodrum’un spor turizmini yapması ve bu sayede turizm sezonunun uzatılması çalışmalarından bugüne kadar çok da fazla netice alınmaması hepimizi üzdü. Başkanın spor aşkını ve Squash tutkusunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ayağı yere sağlam basan projelere başkanımız her zaman sonsuz destek veriyor. Bizlerde 1,5 yıldır titizlikle hazırladığımız projemizi başkanımıza sunduğumuzda hiç düşünmeden “hemen yapalım” cevabını aldık. Bu projeyle çok kısa sürede turizm sezonunun uzayacağını göreceksiniz. Ben başta başkanımız olmak üzere komitemize, turizmcilerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

 

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon turizmi bütün yıla yaymak konusunda turizmcilerden daha çok destek beklediklerini de belirterek; “Bu kadar güzel ve önemli bir toplantıya daha çok turizmcinin katılmasını beklerdim. Mesela şu anda burada BODER’den kimse var mı? Yok. Ama biz 5 kişi de olsak, bir avuç insan da olsak, bu yolda yalnız da kalsak biz bu işi başaracağız ve böyle bir fırsatı değerlendireceğiz. Dediğim gibi bazı şeyleri başarmak istiyorsak elele vermek zorundayız. Bu komiteye Bodrumlu tüm turizmcilerimizin destek vermesini bekliyoruz. Bu vesileyle katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

 

e.mail: necdetbuluz@gmail.com

necdetes@mynet.com



ARTUKLU HABER AJANSI-BODRUM


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04