BODRUM`DA SELÇUKLULARIN İZİNDE ``SANAT VE SÜSLEME ``SERGİSİ TÖRENLE AÇILDI

Bodrumlu Sanatçı Fatoş ÖTENEN?in Direktörlüğünde SELÇUKLULARIN İZİNDE ??Sanat ve Süsleme?? adlı sergi Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz Tarafından Açıldı.

Kültür ve Sanat 16.03.2018 22:37:54 0
BODRUM`DA SELÇUKLULARIN İZİNDE ``SANAT VE SÜSLEME ``SERGİSİ TÖRENLE AÇILDI

Bodrumlu Sanatçı Fatoş ÖTENEN’in Direktörlüğünde SELÇUKLULARIN İZİNDE ‘’Sanat ve Süsleme’’ adlı sergi Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz Tarafından Açıldı.

 

Bodrum Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı “Selçukluların İzinde Sanat ve Süsleme” adlı sergi Bodrum’da açıldı.  Semazen gösterisi ile açılışı yapılan sergide 150 kursiyerin 10 eğitmenle birlikte hazırladığı 200 eseri görücüye çıktı.


Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ile eşi Cihan Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Halk Eğitimi Müdürü Mehmet Ünal, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, eğitmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.


Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın konuşmasının ardından semazen gösterisi sunuldu. Açılışa özel olarak hazırlanan o döneme ait helva ve şerbet davete katılan tüm misafirlere ikram edildi. Sonra çini, seramik, resim,mozaik, tezhip, keçe ve resimlerden oluşan serginin açılışı yapıldı.


Açılışın ardından davetliler eserleri yakından inceledi. Kursiyerlerin yaptığı eserler, katılımcıların beğenisini topladı.
Sergi hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Bodrum Halk Eğitimi Müdürü Mehmet Ünal’’Anadolu Selçuklu Devleti zamanında eserlerin üzerlerine işlenmiş olan sivil ve dini mimaride camilerimizin, medreselerimizin, saraylarımızın, süslenmesinde kullanılan figürleri günümüze yansıtmayı düşündük. Öğretmenlerimiz, kursiyerlerimiz bu amaç doğrultusunda çalışmaları gerçekleştirdiler’’. şeklinde konuştu.


Selçukluların izinde adlı serginin tanıtım filminin yönetmenliğini ve serginin sanat yönetmenliğini Sanatçı Fatoş Ötenen tarafından  yapıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI/MUĞLA*BODRUM


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88