``BÖBREK VE KEMİK İLİĞİ NAKİLLERİ ANKARA?DA YAPILACAK``

ANKARA TİCARET ODASI (ATO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI SALİH BEZCİ:? ANKARA SAĞLIKTA DA BAŞKENT OLMALI?

6.08.2015 07:40:19 0
``BÖBREK VE KEMİK İLİĞİ NAKİLLERİ ANKARA?DA YAPILACAK``

    
Kazakistan’dan sağlık turizmi anlaşması için Ankara’ya gelen heyet Ankara Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ankara’da iki özel hastaneyle yapılacak anlaşma öncesi değerlendirme yapan heyet ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.
 
Kazak heyet adına toplantıda söz alan Kazakistan Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Batryrbek Abdıldın, sağlık turizminden umutlu olduklarını söyledi ve “Kazakistan hükümeti sağlık turizmi için yıllık 10-20 milyon dolar bütçe ayırıyor. Bu bütçe dahilinde dilediğimiz kadar hastayı gönderebiliyoruz. Ankara’da yapılacak anlaşmalar hastanelerle sınırlı kalmasın istiyoruz. Burada bulunan sağlık firmaları ve ecza depolarıyla da iletişime geçmek istiyoruz. Böylece projeler birbirini tamamlar ve farklı atılımlar yapılır.” dedi.
 
-MEDİKAL SEKTÖRÜ YAKINDAN TANITILSIN
 
Bu hafta içinde Kazakistan ile Ankaralı iki hastane arasında sağlık protokolü imzalanacağının altını çizen Başbanlık Müşaviri ve Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Başkanı Hamdi Şengel, anlaşmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak “Medikal sektörünün daha yakından tanıtılması gerekiyor. Ankara ve Kazakistan arasındaki bağların geliştirilmesini temenni ediyoruz” dedi.
 
-BÖBREK VE KEMİK İLİĞİ NAKİLLERİ ANKARA’DA YAPILACAK
 
Toplantıda söz alan Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Genel Sekreteri Yunus Gürkan, “Ankara hastanelerimiz ile Kazakistan arasında yapılacak anlaşma neticesinde, Kazak hastalar böbrek ve kemik iliği nakillerini Ankara’da gerçekleştirebilecekler” dedi. Kazakların Türk hekimlerine duyduğu güvenin altını çizen Gürkan, “Ankara sağlık turizminin potansiyelinin açığa çıkması için yaptığımız girişimler kısa sürede meyvesini vermeye başladı, bundan sonraki süreçte çeşitlenerek çoğalacaktır” dedi.
 
 -SAĞLIĞIN DA BAŞKENTİ ANKARA
 
Ankara’nın bu güne kadar birçok medeniyete başkentlik yaptığını vurgulayan Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci “Şu anda Ankara’da yapımına devam edilen toplam 7 bin yataklı 2 dev hastane var. Ankara’da yaşam ve ulaşım diğer illerimize nazaran oldukça kolay. İmzaladığımız protokollerle şu an 8 olan direkt  uçuş sayımız 24’e çıkacak; Türki Cumhuriyetlerle ve Ortadoğu ülkeleriyle ulaşım daha da kolaylaşacak. Bu girişim özellikle sağlık turizmine çok faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Geçtiğimiz mayıs ayında Ankara’da yapılan sağlık turizmi çalıştayı neticesinde gelinen noktada Ankara sağlık turizminin potansiyelini açığa çıkardıklarını belirten Başkan Bezci “Ankara’da Türkiye’nin en büyük kongre merkezi mevcut. Bunun haricinde 150 bin metrekarelik fuar alanı inşaatı devam ediyor. Ellinin üzerinde müze var. Ankara tarihi boyunca çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış bir şehir. Ankaramız bu bağlamda sağlığın da başkenti olsun istiyoruz” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88