BJK TURU GEÇTİ GİBİ....

Beşiktaş Dün gece oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Feyenoord'u 2-1 yenerek,önemli bir başarıya imza attı.

Spor 31.07.2014 06:45:35 0
BJK  TURU GEÇTİ GİBİ....

Beşiktaş Dün gece oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Feyenoord’u 2-1 yenerek,önemli bir başarıya imza attı.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Hollanda`nın Feyenoord takımı ile karşı karşıya geldi. De Kuip Stadı`nda oynanan mücadeleyi temsilcimiz 2-1`lık skorla kazandı.

Beşiktaş`a galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Mustafa Pektemek ve 70. dakikada Kerim Frei`ın geliştirdiği atakta Boulahrouz kendi kalesine attı. Maç boyunca etkili oyununu sürdüren siyah-beyazlılar, rakibine pozisyon izni vermedi. Feyenoord son dakikada Te Vrede`nin ayağından gelen penaltı golü ile 2-1`lik skoru elde etti.

Beşiktaş, 3. ön eleme turu rövanşında 6 Ağustos günü Feyenoord ile Olimpiyat Stadı`nda karşı karşıya gelecek. Rövanşta Beşiktaş`a her türlü beraberlik ve galibiyet yetecek.

Mücadelenin başlama vuruşunu siyah-beyazlıla yaptı. Oyunun ilk dakikalarında topa daha fazla sahip olan taraf ev sahibi Feyenoord oldu. BJK  aradığı golü Mustafa Pektemek ile buldu. 13. dakikada Oğuzhan Özyakup’un kullandığı köşe vuruşundan gelen topa kale sahası önünde kafayla vuran Mustafa Pektemek topu filelerle buluşturdu(0-1). Siyah-beyazlılarımız, golden sonra oyunun kontrolünü eline geçirdi. Rakibini ceza sahasına yaklaştırmayan ekibimiz, hızlı hücumlarla skor üretmeye çalıştı. Son anları düşük tempoda geçen maçın ilk yarısı 1-0 üstünlüğü ile  sona erdi.
 
 
Karşılaşmanın ikinci yarısı için başlama vuruşunu ev sahibi Feyenoord yaptı. Feyenoord ikinci yarıya tempolu başladı. Feyenoord’un baskısını kırmayı başaran siyah-beyazlılar  oyuna denge getirdi. 59. dakikada BJK`ın yeni transferi Demba Ba, Oğuzhan Özyakup’un yerine oyuna dahil oldu. BJK  farkı 2’ye çıkaran golü Kerim Frei ile buldu. 70. dakikada Feyenoord hücumunu keserek topu kazanan Kerim Frei, topla ceza sahasına kadar geldi. Frei’nin çektiği şut rakibine çarpıp ağlarla buluştu(0-2). Kalan bölüm orta alan mücadelesi şeklinde geçti. 90+4. dakikada Vrede penaltı atışından farkı 1’e indirdi. Mücadelede başka gol olmadı ve Beşiktaşı  sahadan 2-1 galip ayrılarak,tur için taraftarlarına umut verdi.
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
 
Stat: De Kuip
 
 
Hakemler: Luca Banti, Elenito Di Liberatore, Andrea Padovan, Andrea Gervasoni(4. Hakem)
 
 
Beşiktaş: Tolga, Serdar, Ersan, Pedro, Motta, Kerim(Dk.89 Cenk T.), Atiba, Necip, Olcay(Dk.75 İsmail), Oğuzhan(Dk.59 Demba Ba), Mustafa
 
 
Yedekler: Cenk, Sivok, Uğur, İsmail, Holosko, Cenk T., Demba Ba
 
 
Teknik Direktör: Slaven Bilic
 
 
Feyenoord: Mulder, Schaken(Dk.61 Boulahrouz), Van Beek, Mathijsen, Kongolo, Clasie, Immers, Vilhena, Verhoek(Dk.65 Manu), Te Vrede, Boetius
 
 
Yedekler: Hahn, Nelom, Boulahrouz, Vormer, Karsdorp, Achahbar, Manu
 
 
Teknik Direktör: Fred Rutten
 
 
Goller: Mustafa (Dk.13), Kerim (Dk.70), Vrede (Dk.90+4)
 
 
Sarı Kartlar: Serdar (Dk.10), Kerim (Dk.30), Verhoek (Dk.31), Boetius (Dk.39), Motta (Dk.90+4)
 
 
1. DEVRE
 
 
13. dakikada Oğuzhan Özyakup’un kullandığı köşe vuruşundan gelen topa kale sahası önünde kafayla vuran Mustafa Pektemek topu filelerle buluşturdu(0-1).
 
 
2. DEVRE
 
 
70. dakikada Feyenoord hücumunu keserek topu kazanan Kerim Frei, topla ceza sahasına kadar geldi. Frei’nin çektiği şut rakibine çarpıp ağlarla buluştu(0-2).
 
90+4. dakikada Vrede penaltı atışından farkı 1’e indirdi(1-2).


ARTUKLU HABER AJANSI


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78