BİLİM FUARINDA ÖĞRENCİLER ZEKALARINI KONUŞTURDU

Mardin´in Artuklu ilçesinde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Bilim Fuarında öğrenciler zekalarını konuşturdu.

Mardin 18.05.2016 07:20:14 0
BİLİM FUARINDA ÖĞRENCİLER ZEKALARINI KONUŞTURDU
Mardin´in Artuklu ilçesinde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Bilim Fuarında öğrenciler zekalarını konuşturdu. Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesini, günlük hayatla ilişkilendirilmesi, Yapılacak araştırma tekniklerini, Bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması farklı gelişimsel ve bilimsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması ve öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkartılarak bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulanarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanması adına çalışmalar yapıldı.
İki okulda düzenlenen Bilim Fuarında öğrenciler 13 alanda toplamda 80 proje  üretildi.
Gerçekleşen fuarda soğutucu koltuk, Sonsuz oda, Dikey tarım, Fotoğraf Makinalı uçurtma, Güvenli asansör, Yanardağ oluşumu ve Akıllı harita gibi projeler üreterek hemşerileri Aziz Sancar´ın yolunda ilerlemek için ilk adımı atmış oldular.
Düzenlenen Fuara Artuklu Kaymakamı Şakir Öner ÖZTÜRK, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet GÜMÜŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus SÜMER, Artuklu Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ramazan GÜZEL, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü adına Tekniker Mehmet AYGÜLER, Proje Koordinatörü Mustafa DEMİRTAŞ, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
Fuar hakkında katılımcıları bilgilendiren proje koordinatı Mustafa Demirbaş, Etkinliğin Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanmış olan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında yapıldığını bilim ve kültürün geliştirilmesine yönelik olarak açılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programları çerçevesinde düzenlendiğini kaydetti.  Kaymakam Şakir Öner ÖZTÜRK Geleceğin en büyük ilim ve bilim insanları bu öğrenciler arasında doğabileceği kanaatinde olduğunu belirterek, öğrencileri düzenlemiş oldukları etkinlikten dolayı kutladı.
Kabul gören projeler Mardin´de ilgili alanlarda hayata geçirilecek. 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04