BETON BARİYER KULLANIMI KAZALARDA ÖLÜM RİSKİNİ AZALTIYOR

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şefik Tüzün mevcut otokorkuluklardan oluşan bariyerin kopmasıyla artan maddi hasarlı kazalarda yaralı ve can kaybı sayısının beton bariyerler ile düşürülebileceğini savundu.

Gündem 3.08.2017 17:50:31 0
BETON BARİYER KULLANIMI KAZALARDA ÖLÜM RİSKİNİ AZALTIYOR


Son günlerde Ağır-hafif taşıtların sürücü hatası yada araçta ki teknik sorun nedeniyle karşı şeride geçmesi ile ölümlü ve yaralanmalı kazalara neden olması yollarda can güvenliğinin nasıl sağlanabileceğini bir kez daha gündeme getirdi.Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şefik Tüzün mevcut otokorkuluklardan oluşan bariyerin kopmasıyla artan maddi hasarlı kazalarda yaralı ve can kaybı sayısının beton bariyerler ile düşürülebileceğini savundu.

 


Tüzün; " Son günlerde yaşanan acı olaylarda mevcut bariyerlerin ne kadar yetersiz kaldığını üzülerek tekrar görmüş olduk. Eğer yollarda CE 1317'ye uygun üretilen beton bariyer kullanılsa ve tekniğe uygun mone edilmiş olsa, TIR - Hafif araç şöförü yolda kontrölünü kaybetse bile, Araçlar karşı şeride geçmeyecek ve kazanın bilançosu bu kadar ağır olmayacaktı. Sürücü ve yolcuların güvenliği açısından son derece önemli olan bu bariyerlere çarpan araç, özel şekli sayesinde bariyerin yüzeyinde kalır, yön değiştirmez ve özel içeriği sayesinde çarpma etkisini azaltarak, aracı yavaşlatır. Dünyada bir çok ülkede yasal zorunluluk olan beton bariyer kullanımının ülkemizde de tercih edilmesi gerektiğinin bir kez daha belirtiyoruz" diyerek konunun önemine dikkat çekti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00