BERDAN MARDİNİ ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE...

Sinema ve ses sanatçısı Berdan Mardin'i TRT 6 da yayınlanacak olan ‘JİYAN' adlı dizinin çekimleri için Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Süleyman Bayburt ve Genel Sekreter Yardımcısı Halise Fide ve Sedat Gül'ü Makamlarında ziyaret etti.

Magazin 14.08.2014 19:09:30 0
BERDAN MARDİNİ ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE...

Sinema ve ses sanatçısı Berdan Mardin’i TRT 6 da yayınlanacak olan ‘JİYAN’ adlı dizinin çekimleri için Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Süleyman Bayburt ve Genel  Sekreter Yardımcısı Halise Fide ve Sedat Gül’ü Makamlarında ziyaret etti.

Şehrin doğru tanıtılması noktasında bu tür projelere ihtiyaç duyulduğunu belirten Genel Sekreter Süleyman Bayburt, Üniversite olarak benzer alanda yapılacak çalışmalara her zaman katkı sunmaya devam edeceklerini ve Başbakanlığın Mardin ‘de yapılacak bu dizi çekimine verdiği desteği sevindirici bulduğunu ifade etti.

Genel Sekreter Yardımcısı Halise Fide, Artuklu Üniversitesi olarak Barış sürecine katkı sağlayacak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ve bu bağlamda dizi çekimleri sırasında Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde görev yapan akademisyenlerin Kürtçe, Arapça ve Süryanice dillerinde çeviri desteği vereceği, ayrıca üniversitemize  bağlı tarihi ve yerleşke binalarında dizi çekimlerinin bir bölümünün yapılacağı bilgisini de aktaran Halise Fide, üniversitenin tiyatro topluluğunda bulunan öğrencilerin yardımcı oyuncu olarak rol alacaklarını söyledi.

Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül ise, farklı etnik ve dini grupların barış içinde yaşadığı bir coğrafyada bulunduğu Mardin Artuklu Üniversitesi’nin şehrin tarihi kimliğinin tanıtılmasında rol oynayacak çalışmaların şehri tanıtımında önemli bir durak oluşturduğunu belirtti.

Mardin Artuklu Üniversitesinin, barış sürecinde etkin bir görev aldığına işaret eden ve ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren dizi oyuncusu Berdan Mardini ise tarihi dizinin büyük bölümünün üniversitede çekilecek olmasının dizinin daha geniş kitlelere tanıtılmasında aktif rol oynayacağını belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04