BELEDİYE ZABITASI 189.YAŞINI KUTLUYOR

Zabıta Teşkilatı?nın kuruluşunun 189. yılı nedeniyle Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında oluşturulan zabıta korteji, Anıtkabir?e yürüyerek çelenk koydu.

3.09.2015 09:05:15 0
BELEDİYE ZABITASI 189.YAŞINI KUTLUYOR

Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 189. yılı nedeniyle Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında oluşturulan zabıta korteji, Anıtkabir’e yürüyerek çelenk koydu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve 25 ilçe zabıta müdürlüğünde çalışan zabıtaların katıldığı yaklaşık 500 kişilik kortej, Hipodrom Caddesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Zabıta Dairesi Başkanı ve Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdurrahman Karabudak başkanlığındaki kortej,daha sonra Tandoğan Meydanı'ndan Anıtkabir’e kadar yürüdü.
Kortejde, Osmanlı dönemini temsil eden 4 zabıta ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nden zabıta kıyafetli 4 çocuk da yer aldı.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı ve Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdurrahman Karabudak tarafından Atatürk’ün mozolesine çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.
Karabudak, Anıtkabir Özel Defteri’ne de şunları yazdı :
“Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi koruma, sürdürme, çağdaş uygarlık seviyesi üzerine çıkarma ilkelerimiz ışığında zabıta teşkilatı olarak halkımızın sağlık, güven ve huzurunun teminatının sağlanmasındaki kararlılığımız tamdır.
Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulumuz, birliktelik, bütünlük anlayışı içerisinde şehrimizin sorunlarının çözümüne, huzur ve güvenine önemli katkılar sağlamakta; görevlerini kolektif şuur ve sorumluluk duygusuyla yerine getirmektedir.
Bizlere bıraktığınız temel ilkeler ışığında Cumhuriyetimiz'in ve demokrasimizin teminatı olan kurumlarımız arasında kanunlardan aldığımız güçle, resmi kisveli bir kolluk kuvveti olarak halkımızın huzur, sağlık ve güveninin sağlanmasının önemli teminatlarından biri olan Zabıta Teşkilatımız, içinde bulunduğu zaman idraki ile donanım ve yenileme kabiliyetini muhafaza etmekte, değişen şartlarda büyük bir başarıyla intibak etmektedir.

ANKARA METROSUNDA FOTOĞRAF SERGİSİ...
Zabıta Haftası nedeniyle Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde de fotoğraf sergisi açıldı. 
Ankara Zabıtası’nın faaliyetlerinden fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını, Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan yaptı. 
Hafta nedeniyle düzenlenen etkinlikler, 7 Eylül'e kadar sürecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78