BEDELLİ ASKERLİK HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER

Bedelli askerlik tasarısını içeren torba yasa TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi ve yasa haline geldi. Ana hatları belli olan bedelli askerlik konusunda cevap bekleyen birçok kafaları karıştırıyor.. İşte bedelli askerliğin merak edilen konuları ve detayla

Gündem 27.07.2018 08:18:16 0
BEDELLİ ASKERLİK HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER

Bedelli askerlik tasarısını içeren torba yasa TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve yasa haline geldi. Ana hatları belli olan bedelli askerlik konusunda cevap bekleyen birçok kafaları karıştırıyor.. İşte bedelli askerliğin merak edilen konuları ve detaylar....

 

Bedelli askerlik çıktı, çıkıyor derken tasarı TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edildi ve Cumhurbaşkanı’nın onayına gönderildi. Bedelli askerlik için kesin olarak belli olan üç ana hat bulunuyor. 15 bin lira ücret, 21 günlük temel eğitim kesinleşti ve bu bedelli askerlikten 1 Ocak 1994 tarihi ve öncesi doğumlular faydalanabileceği kesinleşti. Bedelli askerlik konusunda cevabı belli olan soruları ve bedelli askerlik hakkında cevap bekleyen soruları sizler için derledik.

 
 

Bedelli askerlik başvuruları ne zaman başlayacak?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandıktan ve Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra bedelli askerlik başvuruları belirlenen tarihte başlayacak.

Bedelli askerlik başvuruları ne kadar sürecek?

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde başvurmaları gerekecek.

Bedelli askerlik yapanların tamamlaması gereken 21 günlük eğitim ne zaman başlayacak?

Başvurular tamamlandıktan sonra başvuru sayısına göre 21 günlük eğitimin başlayacağı tarihler belli olacak.

21 günlük temel eğitimin kaç dönem olacağı nasıl belirlenecek?

Vatandaşlar başvurduktan sonra, başvuru sayısına göre kaç dönemde bunların askerlik görevlerini ifa edecekleri belirlenecek. 4, 5, 6 dönem mi olacağı, nerelerde, nasıl olacağı, hangi derslerin olacağına Milli Savunma Bakanlığı karar verecek.

Bedelli askerlik yapması beklenen kişi sayısı kaç?

Bedelli askerlik düzenlemesi yaklaşık 1 milyon 300 bin kişiyi ilgilendiriyor. Talebin kaç olacağı tahmin edilemiyor. 2014 yılındaki bedelli askerliğe 203 bin kişi başvurdu.

Bedelli askerlikteki 21 gün eğitimde hangi dersler verilecek?

21 günlük eğitim de hem temel askerlik eğitimi verilecek bunun yanında tarih, vatandaşlık bilgileri gibi teorik bilgiler de verilecek.
 

Bedelli Askerlik yasasının TBMM Genel kurulunda kabul edilmesinin ardından Bedelli Askerlik ile ilgili Bankalar tarafından şimdiden Bedelli Askerlik Kredisi vermeye başladılar.

24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79