BBP LİDERİ DESTİCİ`DEN GÜNDEM YARATACAK AÇIKLAMA!

Şırnak`ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylar ile ilgili açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK'nın yüzde 15'inin bile çekilmediğini sadece göstermelik küçük bir grubun çekilirmiş gibi görüntü verdiğini kaydetti.

Siyaset 28.06.2013 12:59:30 0
BBP LİDERİ DESTİCİ`DEN GÜNDEM YARATACAK AÇIKLAMA!

Şırnak`ın Cizre İlçesinde yaşanan olaylar ile ilgili açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK’nın yüzde 15’inin bile çekilmediğini sadece göstermelik küçük bir grubun çekilirmiş gibi görüntü verdiğini kaydetti.

Mustafa Destici, “PKK’nın çekilmediğini ve çekilmeyeceğini” söyledi.

Cizre’de yaşanan olaylar ile ilgili açıklama yapan Destici, PKK’nın yüzde 15’inin bile çekilmediğini sadece göstermelik küçük bir grubun çekilirmiş gibi görüntü verdiğini kaydetti.

Cizre’de yaşanan olayların bir sürpriz olmadığını veya kendisini şaşırtmadığını ifade eden Destici, bunların yaşanabileceğini hatta yaşanmakta olduğu konusunda hükûmeti ve yetkilileri uyardıklarını belirtti.

“PKK’nın askerî kanadından yapılan açıklamaları, Diyarbakır’da yapılan Kürdistan Konferansı’nı, PKK’nın son günlerdeki eylemlerini ve faaliyetlerini, hükûmetin ve Türk kamuoyunun niçin görmezden geldiğini” soran Destici, çözüm süreci diye adlandırılan sürecin sonunun karanlık olduğunu dile getirdi.

Destici, “PKK’nın bırakın çekilmeyi, içeride büyük bir hazırlık yaptığı bilgisinin kendilerine ulaştığını ve istediklerini alamazlarsa eylemlere de başlayacaklarını” iddia etti.

Meclis Gezi Parkı hadiseleriyle uyutuldu.

Destici, açıklamasında şunları söyledi: “PKK’nın meclisteki temsilcileri sözde vekilleri, teröristbaşının ulakları, Kandil-Brüksel-İmralı arasında mekik dokuyarak demokratik konfedarilizmin, ya da bölgesel özerkliğin temelini atarken; Amerikalara, Avrupa Birliği ülkelerine temsilciler gönderip PKK’nın terör örgütü listesinden çıkartılması hususunda ve özerklik konusunda destek ararken meclisteki siyasi partilerimiz (AKP, CHP, MHP) bunları görmezden gelmekte, yok saymakta gündemlerine hiç almamaktadır.

Meclis, üç haftadır Gezi Parkı hadiseleriyle âdeta uyutulmuştur. Gelinen noktada Gezi olayları artık bu olayların üstünü kapatmak için bir bahane hâline gelmiş, meclisteki siyasi partiler de bu bahanenin figüranı olmuşlardır.

İktidarıyla, muhalefetiyle meclisteki siyasi partilere sesleniyorum: “Eğer uyuyorsanız, ya da gaflet hâlindeyseniz artık uyanın. Ülkemizde PKK’nın uluslararası emperyalist küresel güçlerin desteğiyle neler yaptıklarına bir bakın. Ülkenin ve milletin gündemine dönün. Önünüze konulan ve bir figüranı hâline getirildiğiniz, başta Gezi olayları olmak üzere Türkiye’nin aleyhine işletilen süreçlerden ve suni gündemlerden çıkın.”

35. Madde tamamen kaldırılmalı.

Destici, darbelerin temel dayanağı hâline getirilen, darbelere meşruiyet kazandıran 35. Madde’nin tamamen kaldırılması gerektiğini söyledi.

Bu hususta düzenlemenin yeterli olmayacağı görüşünü dile getiren Genel Başkanımız Destici, “İç Hizmet Kanunu’ndaki 35. Madde tamamen kaldırılmalı, darbe heveslileri ve darbe planlayıcılarının hiçbir kanuni dayanağı bırakılmamalıdır. Her iş, demokratik sistem içersinde millî iradenin tecellisiyle hâlledilmelidir.” dedi.

 

ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,25%1,45
  • DOLAR

    32,18% 0,02
  • EURO

    34,94% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2506,72% -0,13
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,01