BATMAN VALİLİĞİNDEN ``KAN DONDURAN`` OLAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bir süre önce askerden terhis olan Suat Yüksekbağ,isimli genç Siirt`in Baykan ilçesinden, Batman`da mevsimlik işçi olarak çalışan babasını ziyarete geldi. Babasıyla hasret gideren genç, Baykan`a dönmek için geldiği otogarda R.K. ve A.K. adlı kardeşlerin b

Güneydoğu Bölge Haberleri 30.08.2019 19:15:58 0
BATMAN VALİLİĞİNDEN ``KAN DONDURAN`` OLAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bir süre önce askerden terhis olan Suat Yüksekbağ,isimli genç Siirt'in Baykan ilçesinden, Batman'da mevsimlik işçi olarak çalışan babasını ziyarete geldi. Babasıyla hasret gideren genç, Baykan'a dönmek için geldiği otogarda R.K. ve A.K. adlı kardeşlerin bıçaklı- sopalı saldırısına uğradı. Suat Yüksekbağ aldığı bıçak darbeleriyle yere yığılırken, saldırgan kardeşler, ellerindeki bıçak ve sopayla başında bekledikleri yaralıya kimseyi yaklaştırmadı. 

 

Olay sonrası intikal eden Emniyet görevlileri   eli bıçaklı kardeşlerin direnmesi nedeniyle yaralının yanına yaklaşamadı. Bir polis memurunun saldırgan kardeşlerden birine silah doğrultarak, teslim olmasını istediği olay yerinde, diğer polisler ise çevrede toplanan kalabalığı dağıtmaya çalıştığı sırada yaralı gencin hayatını kaybetmesi ve eli bıçaklı kardeşlerin direnmesi nedeniyle yaralının yanına yaklaşamadı. Bir polis memurunun saldırgan kardeşlerden birine silah doğrultarak, teslim olmasını istediği olay yerinde, diğer polisler ise çevrede toplanan kalabalığı dağıtmaya çalıştı.Emniyet görevlilerinin olaya müdahaele şekli ve Olaya ilişkin görüntülerin bazı internet haber sitelerinde ve sosyal medyada paylaşılması ve olaya yönelik tepkilerin artması nedeniyle Batman Valiliği yazılı basın açıklaması yaptı.

 

 

İŞTE BATMAN VALİLİĞİNİN BASIN AÇIKLAMASI;

 

Bazı haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar üzerine Batman Şehirler Arası Otogarda meydana gelen olay ile ilgili açıklama gereği duyulmuştur. 

28.08.2019 Çarşamba günü saat 15:15 sıralarında İlimiz Şehirler Arası Otobüs Terminali içerisinde kavga olduğu, kavgada kesici alet kullanıldığı ve kavgadan dolayı yaralı bir şahsın olduğu yönünde İlimiz Emniyet Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine olay yerine saat 15:19 da Emniyet Müdürlüğü ekipleri intikal etmiştir. Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından olay yerinde bir yaralı şahıs ve olayı gerçekleştiren şüpheli şahısın olay yerinde olduğunu görmeleri üzerine, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte yakalanmış olup, yaralı şahıs ise ambulans ile en yakın hastaneye sevk ettirilmiştir.

Konu ile ilgili olaya ilk müdahalede bulunan polis memurları hakkında olaya müdahaleleri yönünden olay günü idari yönden soruşturma başlatılmış olup, Adli Tahkikat sonucu olayı gerçekleştiren R.K ve suça sürüklenen Çocuk A.K isimli şüpheli şahıslar tutuklanmıştır.

 

Kamuoyuna Duyurulur.''denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BATMAN

 

25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90